• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

urwany uchwyt do schowka na desce rozdzielczej

Jacenty

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Urwal sie (pekl plastik) uchwyt do otwierania schowka na desce rozdzielczej po prawej stronie na przeciwko siedzeniu pasazera, w ASO sprzedaja tylko cale te drzwiczki do schowka za 960zl!!
Czy ma ktos pomysl aby naprawic to taniej? sklejenie tego plastiku raczej nie ma sensu bo kazde mocniejsze nacisniecie bedzie powodowalo znowu jego urwanie..

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jak nie znajdziesz używki podjedź do firmy która zajmuje się "spawaniem" plastiku, za parę zł. naprawią.

podepnę się trochę pod temat... mi się ten uchwyt do schowka obluzował... da się go jakoś "dokręcić"?

dzięki za podrzucenie tematu :) tylko hmmm teraz muszę znaleźć kogoś kto podejmie się sprawy :)
"Dziura pokazana na fotkach jest zbyt duża. Śrubka jest na imbus, wystarczy przewiercić wiertłem 3-4 mm. Śrubę wkładamy od zewnętrznej strony (nie wpadnie do schowka)" - to chyba najbardziej by pasowało.

ja u siebie przykleiłem ten plastik i jakoś się trzyma :)

Na Allegro używane schowki, jak oczywiście są, to kosztują około 150 zł. Samej gałeczki nie da się kupić. Sam szukam :D

cholera też mi się ten uchwyt poluzował nie odpadł tylko sobie lekko gania muszę coś pomyśleć jak to ruszyć bo mnie to denerwuje :P

Żałuje, że nie zaglądnąłem tutaj jak u mnie sie obluzowała, może zaoszczędził bym te 100zł ;)

A nie wie ktos czasami czy jest taka mozliwosc rozdzielenia pokrywy schowka na pol zeby wymienic caly zamek? Da sie tak wogole? Probowal ktos? Pytam poniewaz chcaialem wymienic ta klape ale zamowilem innego koloru i chcialbym teraz wymienic sam zamek.

Sam się tez kiedyś zastanawiałem ale stwierdziłem że przy rozdzielaniu na siłę na tyle się ten plastik zdeformuje że już nie da się go znowu zmontować

gabnołem tam śrubokrętem lekko ale nie ma szans żeby tego nie uszkodzić więc odpada :/

Czym Wy to otwieracie :D? C4? Grabiami :D? ...a tak poważnie, zależy od pęknięcia, na pewno da się ów plastik skleić klejami epoxydowymi 2 składnikowymi, oczywiście jeżeli pęknięcie jest takie, że "jest do czego przyłapać". Z zasady wymienia się cały schowek...a najbezpieczniej nie używać :P ja się obchodzę delikatnie jak z kobietą i póki co działa. Co do rozklejenia...hmm można pokusić się o próbę z użyciem skalpela , ale efekt może nie być piorunujący.

Czym Wy to otwieracie :D? C4? Grabiami :D? ...a tak poważnie, zależy od pęknięcia, na pewno da się ów plastik skleić klejami epoxydowymi 2 składnikowymi, oczywiście jeżeli pęknięcie jest takie, że "jest do czego przyłapać". Z zasady wymienia się cały schowek...a najbezpieczniej nie używać :P ja się obchodzę delikatnie jak z kobietą i póki co działa. Co do rozklejenia...hmm można pokusić się o próbę z użyciem skalpela , ale efekt może nie być piorunujący.

ja do sklejenia uzylem takiego kleju 2-skladnikowego
http://sklep.utrzymanieruchu24.pl/loctite-3450-hysol-metal-25ml-plynny-metal-p-1807.html
trzyma do tej pory bez zarzutu, ale gdy prosze pasazera aby cos wyjal ze schowka mowi juz z automatu 'tylko ostroznie prosze' :D

a sam uchwyt urwala kobieta ;)

ja do sklejenia uzylem takiego kleju 2-skladnikowego
http://sklep.utrzymanieruchu24.pl/loctite-3450-hysol-metal-25ml-plynny-metal-p-1807.html
trzyma do tej pory bez zarzutu, ale gdy prosze pasazera aby cos wyjal ze schowka mowi juz z automatu 'tylko ostroznie prosze' :D

a sam uchwyt urwala kobieta ;)

O takim czymś była mowa :) u mnie z zasady działa przykazanie "nie dotykać niczego :D", "nie brudzić" "oddychać spokojnie i nie chuchać na szyby"...jak uniknąć siadania na siedzeniach jeszcze nie obmyśliłem :D

Amortyzatory
Powrót