Układ wydechowy AR 155 2.5 TD !! pilne gdzie kupić

• Autor wątku Autor wątku amser_sl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amser_sl

Guest
Witam wszystkich serdecznie ponownie, tym razem spotkała mnie niemiła niespodzianka w postaci urwania rury wydechowej, otóż okazało się że poprostu jest ona cała skorodowana i w związku z tym mam do was pytanie, gdzie, jak ewentualnie mogę taki wydech zrobić, wymienić , kupić ( ułamała się rura przy środkowym tłumiku w stronę końcowego, także środkowy i końcowy sa ok, ale rura totalny złom ). Acha, no i w grę wchodzi zachodnia polska, mieszkam konkretnie w Słubicach, więc niedaleko mam do Zielonej Góry i Gorzowa Wlkp.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Andrzej

Myślę, że jak pojedziesz do zakładku który zajmuje się tłumikami to napewno coś dorobią, a i napewno będą w stanie ewentualnie ściągnąć nowe elementy

Powiem tak... z tłumikami do 2,5 TD jest problem... tzn. nikt nie robi zamienników, przynajmniej ja nie słyszałem... a koszt np. ostatnich dwóch tłumików z BOSALA to wydatek rzędu 750,00 PLN. Z samą rurą w Twoim przypadku nie powinno być problemu, tak jak pisali koledzy, każdy z "tłumikowców" powinien ją dorobić... Podobno pasuje układ wydechowy z 1,9 TD, (Marea, Brawa, Tempra, AR146), ale nie sprawdzałem bo jeszcze u mnie tłumiki są całe.... Pozdrawiam

Przy silniku z turbiną wydech nie musi byc dobrany idealnie w kazdym zakładzie dopasuja ci jakies zastepcze tłumniki i rurę

Dziękuję wszystkim za uwagi :))

Odpowiem tylko w w taki sposób

Jimi Hendrix +AR 155 to jest to

wszystkim Alfowiczom życzę tego samego

Pozdrawiam

Andrzej M.

Jak miałem kiedyś 155 2,5TD i przepalił mi się końcowy tłumik (jest on razem ze środkowym), to kupiłem o d fiata tipo/tempra 1,9TD, miał trochę mniejszy przelot, ale nie zauważyłem żadnej różnicy w utracie mocy. Płaciłem ok. 200zł

Amortyzatory
Powrót