[145] tylna klapa

• Autor wątku Autor wątku marmich
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marmich

Guest
cześć, mam problem z rozebraniem tylnej klapy w moje alfie 145, nie działa lewe światło wstecznego (prawe świeci), żarówka jest ok, prąd nie dochodzi, zabrałem się za zdjęcie osłony plastikowej na tylnej klapie żeby dostać się do kabli, odkręciłem od środka dwie śruby kluczem 10-tką i 2 wkręty gwiazdką, osłona dalej się mocno trzyma, jak to zdjąć nie widać żadnych innych śrubek. Z góry dziękuje za pomoc

Ja tak z innej beczki. Świeci Ci prawa postojówka z przodu? (jak dobrze pamiętam są za skos przód z tyłem) Bo jak nie to sprawdź bezpieczniki ;] w ogóle powinieneś od tego zacząć :P tylko sprawdź miernikiem nie na oko.
O zdejmowaniu plastików to parz w manualach, najprawdopodobniej jest na kolkach.
Tu masz link http://david.alfa-romeo.eu/alfa/145-146/internal trim 145.pdf na samym początku jest jak tył rozbierać.

Powodzenia

Ostatnia edycja:
Tak, są tam kołki. Użyj siły to zejdzie, tylko delikatnie, bo te plastiki łatwo pękają...
Dokładnie, są tam kołki... o tym jak łatwo połamac mocowania sam się przekonałem rozbierając tył żeby dostać się do silnika wycieraczki. Życze więcej szczęścia i wyczucia niż ja miałem :)

...osłona dalej się mocno trzyma, jak to zdjąć nie widać żadnych innych śrubek. Z góry dziękuje za pomoc

Tak, jak nadmienili już Koledzy w osłonie znajdują się spinki do tapicerki - chyba z 5 szt. Poza tym dla łatwiejszego demontażu/montażu można dodadkowo zdemontować osłonki znajdujace sie na słupkach klapy :)

Amortyzatory
Powrót