• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Turbina 164

• Autor wątku Autor wątku andzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andzia

Guest
Powiedzcie mi chłopaki bo ostatnio dużo sie nasłuchałam na temat turbinki w moim autku ,czy jesli cos by sie z nia stalo to jak wielkie sa koszty naprawy?Bo pewnie jak sie psuje cos to w zasadzie raczej to samo we wszystkich.A druga sprawa czy ta turbina w 164 pasuje do innych modeli i odwrotnie ? jesli tak to do jakich?
Jak ktos ma chwilke wolna to niech mi udzieli tych cennych na przyszlosc rad :wink:

jest to raczej powszechnie uzywana turbina.regeneracja w zaleznosci od uszkodzenia moze kosztowac sporo ! ale na alegro sa regenerowane turbiny za 600 zl

Dzieki Piotriix, jeszcze duzo musze sie nauczyc ,masz u mnie piwko za cierpliwosc do "blondynki" :wink:

niby regenerowane to kasa w błoto wyrzucona, turbosprezarka to dosc swoisty element

to fakt ze regenerowane to loteria.sa wlasciwie dwa zaklady ktorym mozna zaufac jeden poznan drugi we wroclawiu ,choc pojawilo ich sie dosc sporo ostatnio

Ja w Warszawie za regeneracje ( uszczelnianie ) turbiny zapłaciłem 1000 zł jeśli jest padnięty wirnik lub obudowa koszta wzrastają nie wiem zkąd ta cena 600 zł Warszawa ul Kaskadowa na Zoliborzu

Czyli lepiej niech działa jak najdlużej z tego co widze.Mozna powiedziec ze to jest serducho poprostu tego modelu i innych ktore je posiadaja oprocz oczywiscie silniczka :wink:

andzia napisał:
Czyli lepiej niech działa jak najdlużej z tego co widze.Mozna powiedziec ze to jest serducho poprostu tego modelu i innych ktore je posiadaja oprocz oczywiscie silniczka :wink:
Dbaj o filtr powietrza aby zawsze był czysty i dobry markowy olej. Zawsze przed wkrecaniem na wysokie obroty silnik musi być nagrzany i przed wyłączeniem silnika odczekaj krótka chwile aby silnik pochodził na wolnych obrotach a olej schłodził turbinke to takie ABC uzytkowania silnika z turbinka sam taki miałem ale była radocha :D

dokładnie, najważniejsze to nie piłować turbiny na zimnym silniku i nie wyłączać go tuż po zatrzymaniu się :) zresztą żadne auto nie lubi butowania na zimnym oleju, to nie dotyczy tylko tych uturbionych ;]

Amortyzatory
Powrót