• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] Tuning by Novitec

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
Novitec schylił się ku maluczkim i pokusił się o tuning Alfy Romeo MiTo. Co zmieniło się na zewnątrz widać gołym okiem (nowe felgi mają 18 cali średnicy), a pod spodem znajdziemy między innymi obniżone standardowo o 40 mm zawieszenie (z możliwością kontroli stopnia obniżenia w zakresie 35-65 mm) oraz wzmocnione jednostki napędowe:

1,4 155 KM --> 186 KM, + 30 Nm, 0-100 km/h w 7,4 s
1,3 JTD 90 KM --> 110 KM, + 50 Nm
1,6 JTD 120 KM --> 140 KM, + 50 Nm

Źródło: carscoop.blogspot.com
Źródło: forum.autogaleria.pl

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Część właścicieli Mito narzeka na twardość standardowego zawiasu , a tu jeszcze 4 cm w dół i profil opony chyba koło 35 :eek: , to chyba tylko w cywilizowanej EU może jeżdzić.

oj w mito jest faktycznie twardo na 17 jest porownywalnie z 159 ti...jedzielem po sobie wiec wiem:/

kółka to ma 215/35 R19 zdecydowanie nie na nasze drogi. Wizualnie nieźle im wyszło zresztą jak zawsze, ale fajnie jakby przedni zderzak tworzył jednak całość bo te dokładki lipnie wyglądają. silniczek 1.4 i w drogę :)

No to ja podobnąmam MiTo - z boxem Novitec i wydechem Ragazzon , ale optycznie tuning by Alfa Romeo.
187 KM, na 100 poniżej 7 sek !

www.motosportivo.pl

( aha , jest już "powystawowo" do sprzedania.... )

Część właścicieli Mito narzeka na twardość standardowego zawiasu , a tu jeszcze 4 cm w dół i profil opony chyba koło 35 :eek: , to chyba tylko w cywilizowanej EU może jeżdzić.

novitecki raczej miekką charakterystykę mają
no ciekawe o ile niżej jest od standardowego zestawu na 16 calowych kołach

Mam Novitec=186CV, scarico G-Tec=6CV, KW filter=4CV no ja udawam 195CV
Felgi QV 225/40R18 - Eibach -35mm, Ty zmocnena ma MiTo safetycar* z Moto GP

to folia karbon - nawet na dachu* v koloru jest tylko swiatlowe ramki - teraz robie Novitec spoiler dachovy* :-)

Amortyzatory
Powrót