• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] trzesie silnikiem

• Autor wątku Autor wątku sebi88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebi88

Guest
mam dylemat, po wymianie świec , przewodów WN, termostatu silnik fakt pracuje równiej ale strasznie nim trzęsie szczególnie na zimnym silniku. jaki tego może być powód???????????? mam uszkodzony tłumik drgań w wydechu i głośnio pracuje teraz. dodam że czyściłem przepustnice i silniczek krokowym i poprawy nie widać:(

moze byc tez tak ze jeden z tlokow nie pracuje i jest nierowna praca silnika

A jakie masz teraz obroty na zimnym i na rozgrzanym silniku?

na zimnym 1200 około. ana ciepłym 900

---------- Post dodany o godzinie 14:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:33 ----------

dzisiaj zauważyłem ze ma uszkodzoną obudowe jednej z cewek nie wiem czy to z powodu jakiegoś spięcia czy to przy zakładaniu ....

Nie chciałem zakładać nowego tematu (w sumie z takim samym tytułem) wiec napisze tutaj.

Mam taki problem-otóż rano przy pierwszym ruszaniu samochód trzęsie- tak jakby nieumiejetnie puszczać sprzęgło. Po rozgrzaniu jest juz normalnie.
Radą jest wtedy dodać dużo gazu i ruszać na lekkim półsprzegle.
Zauważyłem tez ,że nie występuje to zawsze- przewaznie razem z porannym "efektem spadochronu".
To przypadek?

Witam kolegę w klubie "Ludzi, których TS ma sprzęgło w strzępach" ;)

Amortyzatory
Powrót