• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Trzesczący fotel w AR 147

Hrypek

Nowy
Witam.

Otóż moim problemem jest strasznie trzeszczący fotel w mojej Alfie. Fotel jest welurowy. Kazdy mój delikatny ruch powoduje skrzypienie, trzeszczenie. Smarowałem już prowadnice i nic nie pomogło. Czy miał już ktoś z Was podobny przypadek? Czy jedyną metodą jest wymiana na nowy?

Pozdrawiam.

nie
musisz rozebrać fotel - zdjąć całe poszycia wraz z gąbkami
przyczyną trzeszczenia jest styk gąbek z metalowymi elementami - po prostu producent użył złych gąbek...

co zrobić - okleić metalowe części (stelaże , miska pod siedzisko) czymś co zniweluje tarcie (u mnie całość oklejałem plastrem opatrunkowym - takim na rolce z apteki)

jeśli nie umiesz sam rozebrać fotela - zwróć się z prośbą o to do tapicera samochodowego

dodatkowo jak fotel będzie rozebrany polecam popsikać mechanizmy smarem do łańcuchów motocyklowych w sprayu - w przeciwieństwie do środków typu WD40 działa przez bardzo długi czas i po nałożeniu gęstnieje tworząc dobrze przylegającą warstwę

Amortyzatory
Powrót