[159] Tryb awaryjny, brak błędów

• Autor wątku Autor wątku andy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

andy

Nowy
Auto
AR Giuelietta 1.4 TB, AR 159 2.0 JTDm 170 KM
Część,
W ostatnim czasie dwa razy mi się tak przytrafiło, że po postoju na zewnątrz w chłodzie, po jakiś 200 m jazdy obroty wchodzą na max 2 tys obrotów, więc zero mocy, brak również check engine na desce Zatrzymanie sie, ponownie uruchomienie silnika i wszystko wraca do normy. W sterowniku silnika i body zero błędów, silnik 2.0 JTD 170 KM pisze tutaj bo nie znalazłem podobnego problemu, prośba o pomoc, nie wiem od czego zacząć szukanie, dzięki.

Czy auto ma co chipa? Może ktoś wykasował tablicę błędów. Czy ekologia jest na swoim miejscu?

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Nie ma chipa, DPF jest, inne błędy pojawiają się

Miałem dokładnie to samo kilka razy (silnik 2.4 polift). Zdarza się całkowicie losowo i nieregularnie, z tym, że ja nie mam DPFa. EGR też był zaślepiany. Wszystko w Cinsofcie.
Nie ma żadnych błędów, nawet jak podłączam komputer. Nie dość tego samo "znika" podczas jazdy, dystans do zniknięcia problemu też jest nieregularny i czasem wyłączenie/włączenie silnika pomoże, a czasem nie. Ostatnio mi się to przytrafiło w Styczniu, był deszczowy, wietrzny i trochę chłodny dzień, w okolicy 5 stopni.

Zauważyłem pewną zależność, co może sugerować przyczynę - z reguły zaraz przed wystąpieniem problemu zrobiłem już jakiś dystans trasy i musiałem się na chwile zatrzymać bo były światła, piesi czy korek.

Amortyzatory
Powrót