• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tor Kielce

Kacper_agh

Nowy
Auto
156 2.0 TS 1997
Witam kolegów alfistów. Mam takie pytanie czy jakieś kluby afoskie organizują wypady na tor w kielcach? Przeglądałem tematy i nic nie znalazłem.

Z tego co wiem wynajęcie toru kosztuje 400zł za godzine. Jeśli zebrało by się z 10 aut to cena nie była by już taka straszna:) a przyjemność pewnie ogromna, zwłaszcza że można rywalizować miedzy alfami. No i można doskonalić swoja technikę jazdy.

Czy bylibyście zainteresowani?
Fajni by było gdyby ktoś, kto mieszka bliżej Miedzianej góry dowiedział się jak to jest z tym wynajmem toru dokładnie i czy można coś wynegocjować.

Pozdrawiam

Witam kolegów alfistów. Mam takie pytanie czy jakieś kluby afoskie organizują wypady na tor w kielcach? Przeglądałem tematy i nic nie znalazłem.
(...)
Z tego co wiem wynajęcie toru kosztuje 400zł za godzine. Jeśli zebrało by się z 10 aut to cena nie była by już taka straszna:) a przyjemność pewnie ogromna, zwłaszcza że można rywalizować miedzy alfami.

To nie jest przypadkiem 400zł od auta?

Mnie się wydaje, że trudno jest na tym torze zorganizować coś fajnego i może dlatego jeszcze nikt z naszych nie robił tam żadnej większej imprezy.

Nawierzchnia: asfalt
Długość toru: 1,1 km (tor wyścigowy
- mała pętla), 880 m (tor
kartingowy) i 1,6 km odcinek leśny
Kontakt: AK Kielecki - „Tor Kielce”,
tel: (41) 303 49 49,
www.automobilklub.kielce.pl
Uwagi: Ze względu na szczególny
charakter kieleckiego toru, którego
część biegnie po drodze publicznej,
do dyspozycji poza czasem zawodów
jest tylko jego fragment. Za 400 zł
(plus vat) za godzinę, można korzystać
z małej pętli, toru kartingowego
i leśnego odcinka dużej pętli. Poza
weekendami, podczas których rozgrywane
są wyścigi, i niedzielami,
kiedy na torze funkcjonuje giełda,
obiekt można wynająć w dowolny
dzień tygodnia. Termin należy
wcześniej uzgodnić z zarządcą toru
- AK Kieleckim.
źródło: http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=15465

Tanio nie jest ale jakby sie udało znaleźć 20 osób chętnych (moze nie tylko kierowców z tego forum, ale także innych znajomych kolegów) to koszt wynajmu na dwie godziny nie byłby taki duży.

Orientowałem się kilka tygodni temu. Termin trzeba rezerwować do listopada poprzedniego roku.

nie raz próbowaliśmy (ARKKielce) dograć wypad na tor, ale dojście do niego jest praktycznie nierealne;/

pozdrawiam

A są jeszcze jakies tory w południowej Polsce? może na innych łatwiej sie dogadać? np Bielsko-Biała albo Lublin?

tak jak wspomniała ANN nie raz probowane było cos zorganizowac

jest tor w Częstochowie, troszke zaniedbany ale brano go pod uwage podczas przymiarek do zlotu AH, tor w Lublinie...jutro rzuce na niego okiem bo jestem w Lublinie przelotnie, a mam robote niedaleko.

pzd

Odświeżę temat, może coś się zmieniło w sprawie toru w kielcach? stał sie może bardziej przyjazny?

Witam, podlacze sie pod temat.
Chcialam zrobic niespodzianke i zabrac na tor.
Orientujecie sie czy w ta niedziele bedzie kilka aut na ktore mozna popatrzec na torze ?
Przejezdzalam w ostatnia niedziele i troche aut jezdzilo ale nie wiem czy to nie byla zorganizowana impreza...
Przyszla mi do glowy mysl wynajecia z auta z instrukorem aby pojezdzic po torze. Nie wiecie moze czy istnieje taka mozliwosc, a jesli tak to jaka bylaby cena takiej przyjemnosc ?
Z gory dziekuje za odpowiedz

W tym roku w czasie naszego ogólnopolskiego zlotu będą zmagania na torze w Kielcach.. konkretnie z planu zlotu wynika, że 16 sierpnia
Przyjechać popatrzeć zawsze można.. lista jeżdżących od lutego praktycznie zamknięta (chyba, że ktoś nie będzie mógł i odsprzeda miejsce)

Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey

Amortyzatory
Powrót