• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

To ja moze swoją tez wrzuce

• Autor wątku Autor wątku RADEK 145
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RADEK 145

Guest
nie mam zbyt wielu fotek ale jak zrobie jakies nowe to napewno dodam

bobryt napisał:
to szklany dach??? jaki silnik :>
nie, to taki eksperyment, apropo dachu czekam na opinie, bo nie wiem czy zostawic czy wrocic do koloru, a silnik 1,6 bx

Wygląda fajnie :!: Choć chyba conieco było malowane.. 8)
A czemu założyłeś grill z wersji po FL. Mógłbyś trzasnąć fotę centralnie od przodu :?:

rigobert napisał:
Wygląda fajnie :!: Choć chyba conieco było malowane.. 8)
A czemu założyłeś grill z wersji po FL. Mógłbyś trzasnąć fotę centralnie od przodu :?:
co do malowania to ja robilem to tylko z dachem, jesli chodzi o np. o te plamy z boku to kwestia jakosci zdjecia bo w rzeczywistosci ich nie ma, grill byl złamany jak kupilem samochod, a ten jakos chyba bardziej mi sie podoba

Dzięki za fote od przodu, choć liczyłem na lepsze zdjęcię.
Dlatego jestem taki ciekawski, bo masz grill z wersji po FL, który jest wyciety z dołu, gdyż zderzaki w wersji po FL były u góry płaskie. Przed FL na wysokości grilla zderzaki mają wcięcie w dół, ale grill nie ma wcięcia tylko jest płaski. I teraz ciekawy jestem jak duża szpara powstała z połączenia starego zderzaka z nowym grillem :?: :roll:

chyba nie jest bardzo duzo, zeby zobaczyc te dwie sruby mocujace zderzak trzeba kucnąc ewentualnie sie polozyc:) mysle ze dosc estetycznie ale drugi raz tego bym juz nie robil i zakladal bym oryginał, bo ta nie pasuje tak poprostu, inne uchwyty i sporo zabawy zeby ja zalozyc

Ładniutka jest :) Mocno się zastanawiam nad założeniem grila od wersji po FL bo ten co mam obecnie ma mały ubytek i psuje wygląd mojej Alfy :/

t.o.mek napisał:
Ładniutka jest :) Mocno się zastanawiam nad założeniem grila od wersji po FL bo ten co mam obecnie ma mały ubytek i psuje wygląd mojej Alfy :/
szczerze nie polecam tego zabiegu, jak mial bym zmieniac jeszcze raz to zalozył bym normalną, chyba ze jestes bardzo cierppliwy i gotowy do kilku przerobek nowego grila, nie wiem jak w oryginale ale w zamienniku ktory kupilem zupelnie nie pasowały uchwyty i do montazu tej zuzylem starą bo miejsca z uchwytami miala akurat całe

Amortyzatory
Powrót