• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

testuję przepływki mam 4 i kicha

lukas7791

Użytkownik
Auto
Była AR 147 2.0 teraz AR 159 1.8MPI+LPG Progresion
Podzielę się swoimi spostrzeżeniami na temat przepływomierzy w 147 2.0 TS.
Na pierwszej wkładce F00C 2G2 044 brakowało mocy powyżej 3 tys. czas do 100 km/h ok.13 sekund do 140 km/h 29 s. czyli lipa-do wymiany.Na wolnych obrotach i po wyrzuceniu na luz nie gaśnie.Czyściłem-zero poprawy-zaczęła gasnąć na wolnych.
Zamówiłem oryginał boscha taki sam.Samochód odzyskał moc śmiga jak dawniej,ale... po wyrzuceniu na luz gaśnie :eek:
Dostałem od kumpla z serwisu akurat taki sam,ale utopiony w oleju.Wyczyściłem ekstrakcyjną,zamontowałem.Jest moc,ale znów alfa gaśnie na wolnych.
Pożyczyłem od brata chiński zamiennik co miał być do corsy 1.0 i alfa lata na wolnych,ma moc.Trochę faluje przy stałej prędkości,ale delikatnie,w końcu to nie oryginał.W końcu będę musiał go oddać,dlatego szukam odpowiedzi na forum co może być przyczyną,że na oryginałach samochód po wyrzuceniu na luz gaśnie.:confused:Dziwny zbieg okoliczności. 3 bosche i tak samo na luzie.

A masz tam może silniczek krokowy ? Może jego byś przeczyścił i przepustnice. Najlepiej podepnij pod kompa i sprawdź napięcia na przepływomierzu.

Jestem na etapie wgrywania alfadiaga pod XP,ale bardzo mozolnie wychodzi mi ta instalacja.Bubu pomaga,ale coś mi nie idzie.
Krokowca i przepustnicy na razie nie ruszam- na chinolu wszystko działa.
Co z tymi boschami?

A sondę masz sprawną ??

rzmudzior widzaieł te fotki ale z 156 jest troszke inaczej i tu wałśnie mam problem

Amortyzatory
Powrót