• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

termostat -156 2.4 jtd

• Autor wątku Autor wątku emill
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

emill

Guest
witam!!
Jak mozecie podajcie ile wchodzi płynu do chłodnicy, gdyż chcę wymienić termostat i przy okazji na zime płyn.

emill napisał:
witam!!
Jak mozecie podajcie ile wchodzi płynu do chłodnicy, gdyż chcę wymienić termostat i przy okazji na zime płyn.

Nie wiem dokładnie, ale sam się zdziwiłem ostatnio podczas wymiany ze do JTD wchodzi mniej jak do TSa. Tak czy inaczej proponuję zakup 4L Tutela UP (czerwony) i rozrobić z wodą destylowaną 1:1. Zostanie ci dodatkowo na dolewki około 1-1.5L.

Nic w tym dziwnego JTD mają lepszy bilans cieplny od benzynowego TSa i nie potrzebują układu chłodzenia o dużej pojeności cieplnej, a co za tym idzie objętości.

Dzięki bardzo, jeszcze jedno wymiana termostatu- samemu czy warsztat?

Amortyzatory
Powrót