omen
Nowy
Ktos sie moze wypowie czy to moze byc prawda?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale jest znana dokladna historia serwisowa tego pojazdu ? Bo jezeli od poczatku bylby wymieniany olej, dobrej jakosci oraz na czas ! To taki, nazwe to "syf", nie powinien w ogole byc w silniku.
Jakoś nie chce mi się wierzyć aby przy interwale 2,5k km i po 3 zmianach olej był w stanie się tak skoksować nawet najtańszy HC ale z tego co pisze Coobcio sami ten silnik zakuwali wiec był czysty jak fabrycznie nowy, nawet jest foto w komentarzu. Dziwna sprawa z tym Millersem.
zmienię temat.
Jest Busik Hyundai H1 z 2.5CRDI. Jeździ na Shell Helix Ultra Diesel 5w40. Zmieniany zawsze co 10.000km, 2x w roku. Po wymianie oleju na świeży silnik pracuje o wiele, wiele ciszej. Tzn. że Shell po 10.000 tyś jest już bardzo zużyty czy to o niczym nie świadczy? Robić badania oleju? skrócić wymianę np. 8.000 czy może wlać inny olej?
zmienię temat.
Jest Busik Hyundai H1 z 2.5CRDI. Jeździ na Shell Helix Ultra Diesel 5w40. Zmieniany zawsze co 10.000km, 2x w roku. Po wymianie oleju na świeży silnik pracuje o wiele, wiele ciszej. Tzn. że Shell po 10.000 tyś jest już bardzo zużyty czy to o niczym nie świadczy? Robić badania oleju? skrócić wymianę np. 8.000 czy może wlać inny olej?
Dokładnie. Warto choćby na początek kapnąć olejem z bagnetu na ręcznik papierowy, jeśli się plama mocno rozwarstwi na ciemny i jaśniejszy krąg tzn że jest paliwo w oleju.Sprawdziłbym czy nie jest nadmiernie rozrzedzony przez paliwo.
z testów drogowych motul x-cess wypada lepiej niz specol gold przynajmniej u mnie. Zauważyłem szybką degradację tego specola więc z aut, które dostają trochę ognia na tłoki wypada, zostawiam go na razie w miejskich popierdułkach.