Pablo.
Aktywny
Hahaha, ja mam ziomka ktory wlasnie starym transitem nakulał prawie 300 tysi km. Bez wymiany jakiegokolwiek fiktra i bez wymiany oleju.. .
Ale auto idzie w przyszlym miesiacu na zlom![]()
Przestań, przestań, to akurat niemożliwe jest.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hahaha, ja mam ziomka ktory wlasnie starym transitem nakulał prawie 300 tysi km. Bez wymiany jakiegokolwiek fiktra i bez wymiany oleju.. .
Ale auto idzie w przyszlym miesiacu na zlom![]()
Przestań, przestań, to akurat niemożliwe jest.
Aa dolewac to dolewal. I to tez jakies najtansze scierwo jakie mu wpadlo w rece. Ale ani razu nie wymienil calosci.
Pablo, też tak nie do końca, przecież olej jest świetnym konserwantem. Bardziej skłaniał bym się ku opcji takiego zapchania filtra ze silnik by się zatarł, bo samo nie wymienianie oleju wiele złego nie narobi w tak mało wysilonym silniku, dolewki wystarczająco poprawiały jego właściwości smarne. Osobiście widziałem filtr paliwa z agregatu który nie wiadomo kiedy był wymieniany, wyglądał jak zabetonowany, nowe maszyny zdychają jak tylko filtr jest czarny a w tamtym starociu pomimo praktycznie zerowego przepływu jeszcze dawał radę pyrkać.Nie ma szans, żeby filtr oleju tyle wytrzymał, ponieważ zwyczajnie by przerdzewiał.
Co nie przeszkadza, żeby filtr zardzewiał od zewnątrz. Jak miska olejowa w Nissanie teścia.
w byłym, rodzinnym punto z 2001 roku, miska olejowa była w sposób nieodpowiedni smarowana.(...) filtr będzie zalany, zasyfiony i zakonserwowany odpowiednio.
Nie o to mi chodziło. GM wypuścił olej o nowej normie Dexos 1 generacji2. I o ten olej pytałem. Nie wiem ile wspólnego ma on z dotychczasowym Dexos1Z dexos1 warto pomyśleć o Amsoil ASL 5W30