Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A co do 159 z wycietym egrem, dpfem, klapami i po chipie? 116 przebiegu. Przewertowalem troche ten temat i dalej nie wiem co kupic.
Valvoline 5w40 SynPower
Durablend jest półsyntetykiem według źródeł internetowych.A co w nim jest lepszego dla silnika diesla ?
Dodano po 3 minutes:
Przykro mi to stwierdzić, ale ciągle równia pochyła.
Powoli zmieniamy ofertę z tego powodu.
Pablo a Ty co proponujesz?dodam że silnik nie bierze oleju
Durablend jest półsyntetykiem według źródeł internetowych.![]()
Z tego co widze, to:
MaxLife Syntetyczny 5W-40 jest pełnym syntetykiem,
MaxLife FE 5W-30 - producent nazywa syntetycznym blendowanym (cokolwiek to znaczy), czyli pewnie półsyntetyk
To są oleje HC niestety, już nie ma tej jakości, co kiedyś, to samo się stało z Motulem. Na niemieckich stronach piszą, że nie jest to olej syntetyczny, tylko olej w technologii syntetycznej. Ja ostatnio wlałem Liqui Moly Diesel Synthoil 5W40, bardzo dobrze też piszą o Millersie. Tylko cena nieco wyższa i chyba w LM nie ma użytych nanotechnologii.A gdzie to widzisz, poza opakowaniem ? Pytam z ciekawości, ponieważ mocno interesuję się tymi produktami.
Tutaj cytat z karty SynPower 5w40: "Znakomita ochrona
Przez zastosowanie technologii syntetycznych olejów
bazowych, olej silnikowy SynPower SAE 5W-40
zwalcza trzy główne przyczyny obciążeń silnika —
ciepło, osady i zużycie."
Co ciekawe, Maxlife 5w40 ma lepsze parametry od Synpower 5w40, więc może jednak ??? Aczkolwiek karty są mało aktualne niestety.
A gdzie to widzisz...
Na stronie producenta. Nie wiem dlaczego w to nie wierzyć. Skoro jeden podają jako pełny syntetyk, a drugi jako blendowany.
http://www.valvolineeurope.com/poli...s/maxlife/cid(1833)/maxlife_syntetyczny_5w-40
W zeszłym roku sam mi poleciłeś valvoline synpower. To teraz ten olej już jest ble? Co w zamian, jak żyć?No tak, wszystko się zgadza, tylko, że karty są z 2013 r niestety.
Te nowe wynalazki Xtreme i NG wprowadzili w tamtym roku. Wtedy nastąpiły zmiany.
W zeszłym roku sam mi poleciłeś valvoline synpower. To teraz ten olej już jest ble? Co w zamian, jak żyć?
Ale Castrol na polskiej stronie internetowej oraz na opakowaniach wielu olejów twierdzi, że są to w pełni syntetyczne produkty (np 5W30 Edge). Z kolei na opakowaniach tego samego oleju w niemieckiej dystrybucji nie jest już taki "cwany".Producent twierdzi że sprzedaje pełny syntetyk
Bardzo dobrze to podsumowałeśPS
Chyba lepiej dla mnie było tego tematu nie ruszać i dalej jeździć w błogiej nieświadomości, na tym chrzczonym Valvoline. Na dziś wybór oleju, to jest wielki węzeł gordyjski
W zeszłym roku sam mi poleciłeś valvoline synpower. To teraz ten olej już jest ble? Co w zamian, jak żyć?