Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
20 do 30% - mimo wszystko parametrowo rozkłada na łopatki większość olejów na HC w tej klasie.Tyle, że ze sporą domieszką minerała Grupy I wg pierwotnej specyfikacji VW 505.01 ...
skąd to masz?temperatura płynięcia -61°C
Trochę tak bo HTHS niezbyt wysoki jak na SAE 50 bo typowe np. 5W-50 mają 4,5-5.Lepkość 19 i HTHS 4,0? To chyba do wyścigów, a nie do cywilnej jazdy
0W40 to inna seria - ten nadal jest w ofercie, chyba nawet w PL. Wysłałem zapytanie do dystrybutora.Robi ale już wypadła z produkcji - teraz jest 0W-40 głównie do benzyniaków ale niestety bez modyfikatora tarcia co dla mnie dziwne ale i rynek daleki/specyficzny.
Panowie jaki olej po Valvoline durablend 5-w40 diesel do mojej belli 156fl 2.4 20v silnik podciągnięty o ok 15% przebieg 270 tyś dochodzi
Cena nie jest najważniejsza
Zamiast durablend lepiej zalać MaxLife
A ja bym zalał coś lepszego niż marketowy Valvoline z Noack na poziomie 11-13%.
A co w nim jest lepszego dla silnika diesla ?
Dodano po 3 minutes:
Przykro mi to stwierdzić, ale ciągle równia pochyła.
Powoli zmieniamy ofertę z tego powodu.
Valvoline 5w40 SynPowerA co do 159 z wycietym egrem, dpfem, klapami i po chipie? 116 przebiegu. Przewertowalem troche ten temat i dalej nie wiem co kupic.