Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bella 166 2.4 jtd 98 r. pewnie ok. 400 tys przebiegu, zarówno ja , jak i poprzedni własciciel leje Mobil 1 10w40 półsyntetyk co 10 tys. i jest git, silnik pracuje cicho i ogolnie nie ma z nim problemow. Na ksiazce serwisowej z włoch widnieje Selenia ale u nas bardzo droga.
Witam, ostatnio kupiłem alfe GT 1.9 jtd 150km i aktualnie jezdzi na elfie 10w40. Powiedzcie mi czy mage smiało zalac Valvoline ? http://allegro.pl/valvoline-maxlife-diesel-10w40-5l-gratis-i4663418839.html
Dodam ze przebieg to 261 tyś km
Kur..a nie dziwię się Pablowi, że nie może czytać tych bredni w tym temacie i niezbyt się udziela.
Po raz TYSIĘCZNY w tym temacie - SILNIK 1.9 JTDm 16V NIE MOŻE JEŹDZIĆ NA OLEJU 10W40 ze względu na hydrauliczną REGULACJĘ LUZÓW ZAWOROWYCH - w instrukcji obsługi masz jak byk 5W40 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Spytalem o motula xcess i valvoline synpower i dostałem odpowiedz, ze koło syntetyka to nawet nie stało i że shell helix ultra jest lepszy pod kazdym wzgledem. Patrze w tabele a tam valvo i motul pełne syntetyki a shell hydrokrak i parametry wcale nie lepsze.