[Giulietta] Tct tarcze sprzęgła czy przegub wewnętrzny , wibracje

Auto
Giulia 2.2 180hp At8
Część ,mam problem z Julka 2.0 tct ,przebieg 213k ,mam dziwne drgania podczas przyspieszania ,gdy jadę w prawy zakręt jeszcze bardziej się nasila ,czuć najbardziej na podłodze niż na kierownicy ,podniosłem auto i na prawym przegubie wewnętrznym jest luz wyczuwalny pod "ręką" słychać też lekki stuk na przegubie ,majster od automatu twierdzi że tarcze sprzęgła skończyły się ,jak wlacze w manuala i dam w gaz z niskich obrotów to zaczyna wibrować ,jak z wyższych obrotów full gaz to te wibracje są dużo mniejsze praktycznie nie wyczuwalne ,czytałem o tych przegubach wew,i pisali że wibrowało ale tak od 120km/h ,u mnie właśnie od tej prędkości w górę jest można powiedzieć że okey ,a może padło i jedno i drugie ❓

Ostatnia edycja:
U mnie objawem końca sprzęgła było ślizganie na biegach 3 i 5, ja bym wymieniał przeguby bo sprzęgło z dwumasą to koszt około 6k pln plus robota. Nie wykluczone też że koło dwumasowe jest zużyte.

U mnie objawem końca sprzęgła było ślizganie na biegach 3 i 5, ja bym wymieniał przeguby bo sprzęgło z dwumasą to koszt około 6k pln plus robota. Nie wykluczone też że koło dwumasowe jest zużyte.

Dwumas jest założony nowy ori jakieś 15k temu ,sprzęgła się nie ślizgają

Temat rozwiązany ,wibracje i stukanie podczas jazdy powodował uszkodzony przegub wewnętrzny prawej strony ??????koszt 490 zł plus 220 przegub zewnętrzny ,(wymieniony prewencyjnie) żeby już tam nie zaglądać do końca żywota u mnie ????????????zerwana tuleja wahacza była ,został wymieniony cały wahacz ??????

- - - Updated - - -

Temat rozwiązany ,wibracje i stukanie podczas jazdy powodował uszkodzony przegub wewnętrzny prawej strony

Temat rozwiązany ,wibracje i stukanie podczas jazdy powodował uszkodzony przegub wewnętrzny prawej strony ??????koszt 490 zł plus 220 przegub zewnętrzny ,(wymieniony prewencyjnie) żeby już tam nie zaglądać do końca żywota u mnie ????????????zerwana tuleja wahacza była ,został wymieniony cały wahacz ??????

- - - Updated - - -

Temat rozwiązany ,wibracje i stukanie podczas jazdy powodował uszkodzony przegub wewnętrzny prawej strony
Cześć. Gdzie kupowales przeguby? Poproszę o namiary. Dziękuję i pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót