szarpanie i przestrzaly po gwaltownym nacisnieciu gazu

• Autor wątku Autor wątku mijagi156 2.0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mijagi156 2.0

Guest
witam mam taki problem.... pale alfe chodzi sobie normalnie po czym daje gwaltownie gazu a wtedy jest przestrzal z tlumika i dopiero sie wkreca na obr. i tak jest tez kiedy daje gazu na wyzsze obr puszczam i dodaje i za kazdym razem jest chwila zawahania i strzal w tlumik. kiedy jade zmieniam bieg i delikatnie daje gazu tak troszeczke muli sie az po pewnym czasie po przekroczeniu pewnych obr przy stalym nacisnieciu delikatnie pedala zaczyna dobrze przyspieszac(nagle) co to moze byc??

mam to samo i również nie wiem o co chodzi. Tylko um nkjie dzieje sie to tylko na zimnym silniku :/ podpinam się pod pytanie kolegi i czekam na pomoc w tej spawie dzieki z góry Pozdrawiam !!

Ja tez tak mam ale na gazie . Na benzynie jest ok. Pisalem z kolega z forum i po rozmowie kupilem swiece i wymieniam w nastepnym tygodniu . Mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Przepływomierz Panowie na 90%. Poszukajcie nie forum, a odpowiedź się znajdzie, bo w tym temacie dużo tu zostało napisane.

tak myslalem nad przeplywomierzem wlasnie... na dniach zamierzam kupic boscha i dam znac jak rezultat.. mam nadzieje ze to bedzie oooooon. pozdrawiam i dziekuje

w mojej alfie przyczyną szarpania podczas wolnej jazdy i przy delikatnym naciskaniu gazu była niesprawna sonda.
podejrzewam że u was będzie podobnie.

w mojej alfie przyczyną szarpania podczas wolnej jazdy i przy delikatnym naciskaniu gazu była niesprawna sonda.
podejrzewam że u was będzie podobnie.
Popieram, takie delikatne "plucie" a'la WRC w wydech wskazuje na coś nie tak ze składem mieszanki, czyli może to być nie prawidłowe działanie sondy.

musze to sprawdzic.. poniewaz ostatnio jak bylem na kompie to mialem blad sondy lambda. mysle ze nowy przeplywomierz,sonda a pozniej adaptacja powinna zalatwic problem.

Amortyzatory
Powrót