kinol156
Nowy
- Auto
- Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft
Witam. Po "chwilowym" okresie przymusowego rozstania z AR i przesiadce sie na GP, przyszedł czas, że już zaczął męczyć mnie ten stan rzeczy (na GP złego słowa nie mogę powiedzieć ale to nie AR
) i zacząłem się rozglądać za pojazdem jedynej słusznej marki. Jako, że Brera z silnikiem, który mnie interesuje, jest póki co poza zasięgiem finansowym postanowiłem, że po raz trzeci wsiąde do GT tylko szukałem czegoś ciekawego... obejrzałem tego kilka, niestety zawsze coś nie grało, ze dwie sztuki uciekły nim zadzwoniłem no i szczęśliwym trafem po wpisaniu w wyszukiwarce portalu moto "Q2" znalazłem obecną kochankę
decyzja spontaniczna, sprzedawca był konkretny w rozmowie, więc wycieczka do banku i w drogę. Na miejscu w sumie nic mnie nie zaskoczyło na minus, jedynie kolor mi nie grał bo miała być czarna, rosso albo blu digione
no ale przy tym przebiegu i stanie technicznym zdecydowałem się jednak... i już po przejechaniu pierwszej setki drogi powrotnej pomysłałem sobie tylko, że byłbym idiotą gdybym jej nie kupił
A więc kilka faktów: produkcja 06/2008r, przede mną tylko jeden właściciel, wersja Q2 1,9jtd 170KM, kolor: grigio 651 vr - powoli się oswajam
przebieg jak w democarze w momencie zakupu 63300 - weryfikowany w ASO choć i tak pewnie znajdą się malkontenci, że kręcony, ale jest to moja 3 GT i stan wnętrza, komory silnikowej, progi, podwozie jak i choćby opór w pracy dźwigienek kierunkowskazów, czy pokręteł klimy itd itp dużo mówią.. amory przód 78%, tył 86%, nadwozie lakier w całości wartości fabryczne - pomiar w ASO, aczkolwiek miała puknięte oba zderzaki, tylny się lakieruje bo kupiłem drugi na podmianę aby auto nie stało, natomiast przedni będzie na wiosnę bo w tej chwili nie mam możliwosci odstawienia auta na dłuższy okres a trzeba jeszcze zaspawać otwory po starych blachach z francji bo po wrzuceniu małej blaszki niestety szpecą... Nie ma niestety bose, grzanych dup czyli tego co miałem w poprzednich, oraz ksenonów dlatego wleciały soczewki od proximar - altualnie czekam na żarówki osram night breaker bo włożone tungsram sportlight swiecą dobrze ale na zółtawo
zrobiony rozrząd kompletny i wszystkie filtry i płyny - tu podziękowania dla gepard z autosklep24, oraz skróciłem lewarek zmiany biegów jak we wszystkich poprzednich AR - zdecydowanie na plus. Jestem juz po rozmowach z naszym Guru od chiptuningu i jeśli nic się nie zmieni na wiosnę GT pojedzie do gliwic na wywalenie klap, egru, FMIC i soft. W planach jeszcze duże brembo i może jakaś minimalna gleba. Wrażenia z jazdy... wiadomo, w takim stanie i z takim przebiegiem jeszcze AR nie miałem więc morda się cieszy z każdym przejechanym kilometrem. Poniżej trochę fotek na szybko, jak bedzie porządnie wymyte i wysprzątane i znajdę chwilę czasu to coś wrzucę
pozdro wszystkim!

Ostatnią edycję dokonał moderator: