[159] System nawigacji INSTANT NAV / RADIO NAV

http://chomikuj.pl/marqo2008/AR+159/InstantNav/CD_UPG_1.19.1_RMN939_NoSD_ChkPrj,3899713339.zip[/URL]

Chciałem się upewnić, że wersja udostępniona tutaj nie jest wersją 1.19.01_RMN (bo taką mam zainstalowaną)? Czasami można pominąć jedną cyfrę, przy opisie ;P Ta tutaj będzie nowsza, prawda?

- - - Updated - - -
[MENTION=11897]marqo[/MENTION] , czy mógłbyś też powiedzieć jak zainstalować poprawnie te mapy, które masz też na chomiku pod tym linkiem?

Ostatnia edycja:
Chciałem się upewnić, że wersja udostępniona tutaj nie jest wersją 1.19.01_RMN (bo taką mam zainstalowaną)? Czasami można pominąć jedną cyfrę, przy opisie ;P Ta tutaj będzie nowsza, prawda?

Dla informacji zainteresowanych tematem, udało mi się zrobić tą aktualizację i okazuje się, że soft z tego linku 1.19.1 i mój, o którym pisałem wcześniej 1.19.01 to jest to ten sam software :P

Ok, zgrałem na dysk i co dalej... mam nieaktualne navi od kilku lat, a w 159 navi odpala się z karty sdhc.

Ok, zgrałem na dysk i co dalej... mam nieaktualne navi od kilku lat, a w 159 navi odpala się z karty sdhc.

Dopytam tylko czy chodzi Ci o aktualizację samego oprogramowania radio-nawigacji czy o aktualizację map. Bo ten link powyżej aktualizuje tylko oprogramowanie systemu radio-nawigacji InstantNav, ale nie map. Jeśli o to Ci właśnie chodzi to otwórz pobrany plik iso (jeśli masz Win 10 to otworzy Ci się jako płyta w wirtualnym napędzie w komputerze.

Całą jej zawartość skopiuj na jakąś inną kartę SD (najlepiej pustą i sformatowaną w systemie plików FAT32). I wtedy taką kartę wkładasz do radio-nawigacji, ale dopiero po odpaleniu silnika (silnik przez cały proces musi być włączony). I wtedy po kilku / kilkunastu sekundach zacznie się aktualizować. System Ci się zrestartuje. I po kilku minutach będziesz miał nowy. Po aktualizacji wersję możesz podejrzeć poprzez przytrzymanie przycisku ESC przez około 2-3 sek. I tam poszukaj informacji o systemie. Wersja, którą powinieneś widzieć to 1.19.01_RMN

Ok, a co z mapami?
Bo, szczerze mówiąc, co mi da aktualizacja Istant Nav?

Zauważalna dla użytkowania pewne nie, ale poenie jakieś poprawki w działaniu itp. Mapy to już inna sprawa, znajdują się oddzielnie na karcie SD. Zaktualizować można je albo poprzez kupno, albo z linków na forum. Ale i tak nie są aktualne, a dokładnie już 7 letnie.

Mam problem z RadioNav z B&M. Wpierw media player się zapętlił i odtwarzał w kółko tylko jeden utwór z pendrive'a, to jakoś udało się odblokować, ale nadal nie mam możliwości odtwarzania wg. katalogów i nie widać co jest obecnie odtwarzane. Ktoś miał taki problem?

Wysłane z mojego moto g(7) przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót