• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] świeci się wsteczny

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
Od wczoraj świeci się wsteczny podczas jazdy, bez względu na jakim biegu się jedzie.
Jedyne co zrobiłem to przykleiłem lampę na poxipol bo odpadła ;]

Co się mogło stać?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Od kiedy masz sklejoną to świeci się ? Mogło zwarć czujnik od wstecznego przy skrzyni odłącz jeden kabelek i zobacz czy będzie się świecił.

Ostatnia edycja:
A może podczas montażu zamieniłeś kabelki ze światłami mijania?

Kabli nic nie ruszałem więc dlatego mnie to dziwi,

ale wczoraj przestały świecić, hmmm ciekawe na jak długo ;)

Witam.
Ja mam podobny problem lecz inny mianowicie:

Gdy wbijam wsteczny to lampka wstecznego tylko mignie i już nie świeci kabelki, styki przy lampie dobre żarówka także wiec co może by przyczyna?

Czujnik wstecznego moim zdaniem jeżeli by padł to by w ogóle nie działał.

Pozdrawiam

Sprawdź czujnik że tak się zachowuje to nie znaczy że sprawny.

Witam
W swojej 145 też tak miałem , że raz wsteczny sie zapalał , innym razem nie gasł itp.
Pomogła wymiana czujnika w skrzyni biegów ( chyba za 28 zeta )

Zwyczajnie, ruchoma część czujnika jest zatarta

Już sprawdziłem i powiem, że to jednak nie czujnik lecz wsuwka plastikowa była połamana i już nie do użycia. Wymieniłem i już działa wszystko jak należy, dzięki za naprowadzenie. Pozdro

Amortyzatory
Powrót