świecace sie poduszki powietrzne

• Autor wątku Autor wątku leniuszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leniuszek

Guest
siemka mam Alfunie 156 2,4 JTD , i nie panietam czy po zakupie autka sie tez świeciły czy nie
słyszałem ze problem może sie kryc w kostce tylko nie wiem gdzie ta kostka i czy to prawda
może była bita nie wiem jak to sprawdzic czemu sie święcą czekam na rady z góry dziękuje wierny miłośnik Alfy 156 2,4 jtd

takie błedy wychodza po odłaczeniu akumulatora, ja tak mialem, da sie to zlikwidowac poprzez podlaczenie na komputer. a czy poduszki sa to chyba bys musial zajrzec np. w kierownice ...

Sam bez komputera nic nie zrobisz. Nawet jeżeli przez przypadek uda Ci się naprawić uszkodzenie poprawiając styki w kościach, to i tak kontrolka będzie się świeciła, dokąd nie wykasujesz błędu komputerem.

oki dziękuję za szybką odpowiedz
miłosnik alfy 156 2,4 jtd

macie racje przez zime pare razy odłąnczalem akume byc moze to jest to

Akuma nie ma nic do tego - przyczyna tkwi w instalacji airbagu - no chyba, że brakuje poduszek, a Ty tego nie zauważyłeś kupując samochód.

U mnie też sie zapaliły, i to po wyładowaniu się akumulatora, usunięcie błędów kosztowało mnie 50zł i teraz jest OK. Przy okazji sprawdzania wyszły jakieś problemy właśnie ze stykami przy fotelu kierowcy, ale już jest dobrze.

Amortyzatory
Powrót