• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Światło postojowe co jest?

Auto
Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Wiatm dziś wymieniałem lewą przednią żarówke postojową ponieważ była przepalona tzn. nie świeciła lecz gdy ją wymontowałem okazało się że jest przepalona zamotnowałem nową podłączyłem i zapalam światło i dalej nie świeci ;// czemu tak jest? Spotkał się może ktoś z czymś takim?

Przeczyść styki.W 155 postojówki lubią niekontaktować.Może przytopił Ci się plastik oprawki i nie kontaktuje.

A bezpieczniki sprawdziles ?? Moze sie jakis przepalil ?

bezpieczniki są ok. jakie oprawki? tam wchodzi na wsówke bezpośrednio zielony kabelek w żarówkę i nie wydawał mi się na trafiony.

Żaróweczkę wsuwasz w taką plastikową oprawkę,która lubi się przytopić i zabrudzić styki.

grzelutek napisał:
Żaróweczkę wsuwasz w taką plastikową oprawkę,która lubi się przytopić i zabrudzić styki.

Tak to jest z żarówkami :D :D :D . Znam ten ból. Spaliła mi się jedna od wskaźników, rozebrałem, wymieniłem, poskręcałem. I co? Nie świeci ! I znowu rozkręciłem, powyciągałem, powszadzałem spowrotem, zanim poskręcałem sprawdziłem. I co ??? ŚWIECI !!!
Złośliwość żarówek nie zna granic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

podłącze sie pod ten temat u mnie jedna przestałą działać teraz 2 nie ma napiecia bezpieczniki i wszystko ok znajomy w 156 ma to samo tylko ze u niego na dodatek normalne swiatała losowo działaja dziwne jest to ze jak sie nie zapalą a mrugnie długimi lub przeciwmgielnymi to sie zapalą ???? o co tu chodzi moze coś z masa ???? pomocy

w srodku reflektora jest masa i kabelek idzie postojowki potem mijania i drogowe ,przyjzyj sie temu

oglądałem to czysciłem styki mozliwe ze cos jeszcze na kostce ma ktos moze rozpiske kostki która wchodzi do lampy ??? z góry wielkie dzieki

Amortyzatory
Powrót