• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Światła w 145

• Autor wątku Autor wątku Bartosz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartosz

Guest
W jaki sposób mozna poprawić wydajność przednich reflektorów. Porównując natężenie swiatła z moich reflektorów do innych mam wrażenie że coś jest nie tak, a może ten typ tak ma?
Czy jedynym rozwiązaniem są lepsze żaróki???

pozdrawiam

Przepraszam że nie na temat co to oznacz w twoim podpisie 1.4 Garett turbo?

Turbo.... nio bo kolega ma chyba uturbionego boxerka :D
a co do świateł sprubuj zakupic lepsze żarówki...ja u siebie wsumie mam zwykłe żarówki i bardzo dobrze mi świecą...mój kuzynek w swojej 145tce miał tez ciulowe światła i niedziałała regulacja wysokości...to zakupił inne lampy zapodał lepiejsze żarówki i lampy całkowicie pozytywnie teraz świecą :mrgreen:

A tak dokładnie mam turbinę Garretta w swoim toczydełku, taki kupiłem i jestem zadowolony. Byłem ostatnio we Włoszech i widziałem fanatyka z 145 1.7 Boxer gdzie miał włozone 2 turbiny po jednej na kazdy kolektor z standartowych KM wycisnął 225KM
ale to juz silnik mocno przesilony

Co do swiateł zastanwaiam sie nad zakupem refletorów z serji Clear Black

Ja mam to samo w swojej Alfie. Tez swieca jakby nie chcialy, a zarowki nowe mam. Byl temat na forum odnosnie zarowek, ale nie wiem czy to tak faktycznie pomoze...

A i takie pytanie jescze bo sa lampy LEXUS zmieniajace wyglad reflektorow z tylu, a jest cos co zmienia z przodu?? Jakis ksztalt lampy czy cos?? Moze z innego auta pasuja?? Wie ktos cos?

od stara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: moze podpasuja macie takie piekne auta a tak uparliscie sie je zeszpecic :cry:

Konrado napisał:
A i takie pytanie jescze bo sa lampy LEXUS zmieniajace wyglad reflektorow z tylu, a jest cos co zmienia z przodu?? Jakis ksztalt lampy czy cos?? Moze z innego auta pasuja?? Wie ktos cos?
mozna kupic dedykowane, drogo... kiedys widzialem na polskiej stronie takie. tylko po co Ci te lampy?

marcin jak nie wiesz to nie pisz takich bzdur. Nic w Alfei nie mam ztuningowanego... Po prostu zadalem takie pytanie i tyle. Popatrz na Alfy np 156 czy 166 po FL. Owiele ladniejsze sa jak przed. W 145 nie bylo FL dlatego pytam czy sa lampy na przod i tyle. Dla Twojej wiadomosci nie mam lexusow z tylu...

Konrado napisał:
W 145 nie bylo FL dlatego pytam czy sa lampy na przod i tyle.
byl FL, ale lampy sie nie zmienily :)

a co do lexusow to z przodu nie widzialem - nie doczytalem dokladnie :)

Tuti to ze zmienili trochu atrape i dali metalowe kolka w srodku to zaden FL :P Mi chodzi o widoczne zmiany jak w 156 czy 166 tak jak pisalem. W Puncie fajne lampy widzialem :) Seryjnie robione w tym nowszym modelu

Zamontuj sobie żarówki OSRAM SILVERSTAR + 50%, koszt kolo 40 zl.
Chyba że masz zużyte odbłyśniki...

A może to nie kwestia żarówek tylko wypalonych odbłyśników.

Konrado napisał:
A po czym to poznam i tego zapewne sie nie da naprawic??

Trzeba by było rozkleić lampę bo odbłyśnik znajduje się za soczewką, w Łodzi mam namiar na gościa, który jeszcze się zajmuje takimi rzeczami.

Konrado napisał:
Czytaj co pisalem wyzej...
Konrado napisał:
Mi chodzi o widoczne zmiany jak w 156 czy 166
Ok skoro dla Ciebie FL to zmiana lamp to ok.. Choć zmieniły się halogeny..
Przypatrz się uważnie jak skromnie wygląda 145 z 94 roku i jak wypaśnie z '00 I nie tylko przez atrape i srebrne "kółka"

Ale mi chodzi o te lampy co swiatla mijania sa. Fajnie ze halogeny sie zmienily z kwadratowych na okragle i dodali nowa atrape. Popatrz jakie roznice byly w innych moedalch. Caly przod zmienili. Po prostu lamy mnie interesuja i tyle

Wstaw sobie żarówki 100 i bedzie swieciło jak trzeba. Ale sa tez wady wysoka temp. potrafi spopielic przewody tak wiec bez malego tuningu reflektora sie nie obejdzie.

rigobert zbaczasz z tematu. Tu chodzi tylko o lampy, które przez cały okres produkcji 145/6 się nie zmieniły.

Jeśli nie da się zregenerować odbłyśników to najlepiej poszukać na Allegro nowych (używanych) lamp.

Amortyzatory
Powrót