• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

światła - problem. pomocy...

• Autor wątku Autor wątku trei
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

trei

Guest
Cześć,

Może ktoś już przerabiał podobny problem.

nie mam tylnych świateł mijania, ani halogenów i przeciwmgielnych tylnych.

światła świecą różnie na różnych trybach przełącznika:

-w pozycji parkingowej świecą normalnie - z przodu postojowe, z tyłu też ok. na desce świeci kontrolka świateł.

-w pozycji pozycyjnych - w ogóle nie świecą ani z przodu, ani z tyłu. nie świeci kontrolka.
-w pozycji mijania - świecą przednie normalnie, z tyłu nic. nie świeci kontrolka.

(halogeny i przeciwmgielne nie świecą w ogóle)

posprawdzałem bezpieczniki pod kierownicą i te w lewym błotniku przednim - wygląda na to, że wszystko ok.

cała sprawa ma związek z zalaniem alternatora. zalałem go i straciłem ładowanie. na desce zgasła kontrolka świateł w tym samym momencie. mam już nowy alternator i ładowanie ok, ale nie mogę dojść o co chodzi z tymi światłami. zastanawiam się co mogło się zepsuć z powodu ewentualnego przepięcia po zalaniu alternatora.

jeżeli macie jakieś pomysły będę bardzo wdzięczny.

pzdr

całkiem możliwe że to centralka to ona jest odpowiedzialna za oświetlenie inna ewentualność to kable pomiędzy tylną klapą a nadwoziem, przecierają się

dokladnie albo kable w tylnej klapie albo cos z przekaznikami swiatel :D

dzięki za odpowiedzi. kable w klapie wykluczam, bo tylne w błotnikach też nie świecą.
zastanawiam się jeszcze nad samym przełącznikiem.

odnośnie tego sterownika zielonego to gdzie go szukać w samochodzie?

dzięki za odpowiedzi. kable w klapie wykluczam, bo tylne w błotnikach też nie świecą.
zastanawiam się jeszcze nad samym przełącznikiem.

odnośnie tego sterownika zielonego to gdzie go szukać w samochodzie?
Ten przkażnik jest pod kierownicą odkręć pokrętło i odciągnij osłone centralka jest obok bezpieczników żadna sztuka ją wyjąć , chyba jedna śrubka i wypinasz kostki .

Ostatnia edycja:
Sterownik swiatel

Witam jezeli chodzi o ten sterownik swiatel to jest on koloru zielonego i znajduje sie, pod kierownica z lewej strony.Nalezy odkrecic taka dosc duza jakby zaslonke ktora jest pod kierownica po opuszczeniu jej w dol ukaze sie nam sterownik swiatel.

sprawa się wyjaśniła. faktycznie zepsuty był moduł od świateł. dzięki za trafną diagnozę.
pzdr

Amortyzatory
Powrót