Światła pozycyjne w AR 166.

• Autor wątku Autor wątku markor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

markor

Guest
Witam,

Proszę o pomoc może ktoś wie jak rozwiązać problem ze światłami pozycyjnymi w AR 166 ?

Z prawej strony pojazdu brakuje świateł pozycyjnych - zarówno z przodu jak i z tyłu oraz brak prawego światełka oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Sprawdziłem już wszystkie bezpieczniki.

W serwisie powiedzieli mi telefonicznie, że jest jakiś moduł odpowiadający za światła.

Jak poradzić sobie ze światłami - bez wyjazdu do serwisu w Warszawie ??

markor napisał:
Witam,

Proszę o pomoc może ktoś wie jak rozwiązać problem ze światłami pozycyjnymi w AR 166 ?

Z prawej strony pojazdu brakuje świateł pozycyjnych - zarówno z przodu jak i z tyłu oraz brak prawego światełka oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Sprawdziłem już wszystkie bezpieczniki.

W serwisie powiedzieli mi telefonicznie, że jest jakiś moduł odpowiadający za światła.

Jak poradzić sobie ze światłami - bez wyjazdu do serwisu w Warszawie ??

A żarówki masz dobre :?: Jak tak to możliwe ze przekaźnik poszedł.

Wszystkie żarówki są dobre.

Jeżeli chodzi o przekaźnik to może wiesz gdzie on jest ? :?:

Tylko nie działają ci pozycyjne czy również mijania, drogowe???
od pozycyjnych niema osobnego bezpiecznika między prawą a lewą stroną, a od mijania, drogowych bezpieczniki i przekaźniki są pod maską z lewej strony

witam....
dolaczam siedo tematu...
mialem podobny problem...
na poczatku nie mialem pozycji s przodu....no i jak sie okazalo z tylu tez...
pozniej lampka podswietlenia tablicy padla...no i jakies kontrolki na pulpicie przestaly swiecic...
myslalem ze to problem zarowek...ale nie
po wymianie pozycji na nowe nadal ich nie bylo......
w koncu odkryto w ASO ze poszedl modul sterujacy swiatel...czego nie zycze nikomu...koszt to okolo 800,00 za sama czesc....
mam nadzieje ze u Ciebie to tylko kwestia bezpiecznikow,lub zarowek...pozdrawiam

u mnie sa przekazniki ( lub cos innego ) pod maska jak stoisz od przodu po mojej prawej stronie , dokaldnie po stronie kierowcy za lampa przod , u mnie sa tam narysowane na plastikowej obudowie swiatla i takie tam .

czy trzeba zachowac jakies szczegolne srodki ostroznosci wyjmujac przekaźnik?

Podejrzewam wariujacy przekaznik kierynkowskazow.
Wystarczy miec kluczyki w kieszeni, czy trzeba dodatkowo odlaczyc klemy na aku.?

Witam też miałem problem ze swiatłami brak pozycji z prawej strony chyba bez elektryka się nie obejdzie u mnie były usterki (P0235 czujnik ciśnienia doładowania, P0380 sterowanie czasem grzania i P0704 wyłącznik sprzęgła -który został mi jeszcze do zrobienia za tamte 2 usterki zapłaciłem 150 zł

Amortyzatory
Powrót