[GTV] Swap turbiny od Audi - ile koni? Czy silnik to wytrzyma? Proszę o opinie

• Autor wątku Autor wątku czarnadusza89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czarnadusza89

Guest
Witam mam pytanie do was bo znalazłem cos takiego:Audi A6 2,7V6 5V 250 KM TURBINA fabrycznie nowa i czy silnik cos takiego by wytrzymał i jestem ciekaw jak to by było zamontowane to ile miał bym koni.

http://moto.allegro.pl/item706594377_turbina_audi_a6_2_7_v6_5v.html

pozdro i prosze o wasze opinie:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zaraz, zaraz... nie bardzo rozumiem, Ty to chcesz założyć w swojej Belli? Przede wszystkim,nie opłaca się bo szczerze wątpię by pasowała

ja tak samo nie wiem lecz pytam jestem ciekaw czy podejdzie takie turbo,jak bndzeie sie silnik sprawował po takiej wymianie i czy jakas inna turbina by jeszcze pasowała,prosze o wasze opinie
pozdro

kiedy jeździłem po Polsce i szukałem GTV-ki trafiłem na GTv 2.0 v6 z zamontowaną nieseryjną większą turbiną ( nie pamiętam modelu turbiny ale cała operacja był robiona przez profesjonalną firmę z Krakowa), turbina załączała się już nieco pow.2tys. obrotów co dawało odczuwalne przyspieszenie i zerwanie przyczepności opon, podczas jazdy kiedy turbina chodziła na max. kopnięcie było badzo duże aż trudno było utrzymać kierownicę, obecnie mam 3.0v24 i myślę że tamta Gtv miała troszkę lepszego kopa

pytanie czy warto miec cos bardzo mocnego co i tak nie wydoli trakcyjnie na pzredniej osce ? co do turbo mozna by było założyc kompresor znajomy ma w 7 silnik z m5 aktualnie nie całe 600km :) moze warto by było naprzykład troszke odchudzic gtvke pomyslec nad dłubnieciem skrzyni jakis wydech kolektory i efekt moze byłby zadowalajacy

Amortyzatory
Powrót