• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Styki w szyberdachu 155

• Autor wątku Autor wątku Rosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rosik

Guest
Czy ktos kiedys czyscil styki przelacznika do otwierania szyberdachu? Mam problem bo mi sie otwiera, ale nie zawsze chce sie zamknac :wink:
Wiem ze sa tam dwie srubki, do ktorych mozna sie dostac po zdjeciu klosza lampki wewnetrznej, ale jak je wykrece to i tak obudowa przelacznikow ani drgnie :(((
HELP!

To moze inaczej - czy jak sie bede dobieral do stykow w szyberdachu czy gdziekolwiek to powinienem odlaczyc akumulator? bo jak na razie to jak probuje odkrecic panel od szyberdachu to albo mi sie przy zetknieciu ze srubokretem zarowki od lampki zapalaja albo same srubki iskrami strzelaja. To nie moze byc dobre ani dla samochodu ani dla mnie :>>

A nie wiem czy odpiecie akumulatora spowoduje jakies skutki uboczne. Mam 155 z 94 roku i nie mam zadnej karty alfa code bo chyba nigdy jej nie miala (ale jest immobiliser). Pytam sie bo nie chce sie znaleźć w sytuacji gdzie najpierw porazi mnie prad a potem po podpieciu z powrotem aku nie bede mogl odpalic samochodu :wink:

Wiem ze pytania dosc laickie, no ale coz... zadane przez laika :)

mam podobny problem na poczatku szyber dzialal a teraz nie drgnie i nie wiem czy w kostce powinien byc prad jak sprawdzam kontrolka samochodowa nigdzie w kostce nie mam pradu i na przekazniku tez nie mam pradu w skrzynce bezpieczniki wszystkie dobre i nie wiem czy plus znikl? pacjetka ar 155 1.7ts 93r

jak chcesz to odkrecic to na chwile odkrec kleme minusowa i odkrec tam sa 3 srobki na krzyzak tez mam imo i nic mi sie nie rozkodowalo po odkreceniu zakladalem kleme na wszelki wypadek :)

To moze inaczej - czy jak sie bede dobieral do stykow w szyberdachu czy gdziekolwiek to powinienem odlaczyc akumulator? bo jak na razie to jak probuje odkrecic panel od szyberdachu to albo mi sie przy zetknieciu ze srubokretem zarowki od lampki zapalaja albo same srubki iskrami strzelaja. To nie moze byc dobre ani dla samochodu ani dla mnie :>>

A nie wiem czy odpiecie akumulatora spowoduje jakies skutki uboczne. Mam 155 z 94 roku i nie mam zadnej karty alfa code bo chyba nigdy jej nie miala (ale jest immobiliser). Pytam sie bo nie chce sie znaleźć w sytuacji gdzie najpierw porazi mnie prad a potem po podpieciu z powrotem aku nie bede mogl odpalic samochodu :wink:

Wiem ze pytania dosc laickie, no ale coz... zadane przez laika :)

Do sprawdzenia wyłącznik krańcowy, który znajduje się na silniczku szyberdachu.

Amortyzatory
Powrót