• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Stromboli SportWagon 18'

Amator91

Nowy
Auto
Kappa Coupe 3.0 V6
Alfa Romeo 159 SportWagon

silnik: 1.9 16v JTDm 150km
kolor: Stromboli Grey
rok produkcji: 2007
przebieg na dzień kupna: 158000

Wyposażenie:
- 2 strefowa automatyczna klimatyzacja
- 9 poduszek powietrznych
- tempomat
- hill holder
- skórzana multifunkcyjna kierownica
- ABS
- ESP
- komputer pokładowy
- elektryczne szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- podgrzewana przednia i tylna szyba
- wspomaganie kierownicy
- centralny zamek z kluczyka
- czujnik zmierzchu
- czujnik deszczu
- klimatyzowany schowek
- fabryczne radio CD

Felgi:

Fabryczne Alfa Romeo
18' 8J z oponami 2x Pirelli P zero i 2x GoodYear Eagle F1 w rozmiarach 235/45/18
(na lato i tak muszę szukać nowych)

Plany:

Kupić zimóweczki
Nowe ramki rejestracji (może uda się forumowe :P )
Dywaniki korytka plus na lato ciekawe welurki
Cieszyć się dobrym, wygodnym i dużym samochodem.

Aktualny wygląd:
p3a0.jpg

Na dzień zakupu
kybd.jpg

shqx.jpg

b8dn.jpg

cxu7.jpg

poq6.jpg

Pozdrawiam wszystkich Alfaholików.

Ostatnia edycja:
No niestety radio niema MP3:(
reszta na duzy plus:)

Kupiłeś ją może w Będzinie na Małobądzkiej? Ładna sztuka:)

Dokładnie tam kupiona, o czym świadczą ostro pomarańczowe podkładki pod blachy, które do niczego nie pasują i muszę je szybko wymienić ;)

Zakupiłem ostatnio Osram Night Braker Plus Gold Edition. Jako, że osram night braker świetnie spisywały się w poprzednim moim samochodzie postanowiłem włożyć do 159 edycję Gold.
Wszyscy posiadacze 159 ze zwykłymi reflektorami soczewkowymi wiedzą, że światła naszych Bellach nie powalają na kolana. Są przyzwoite, aczkolwiek moim zdaniem mogłoby być o wiele lepiej. (W Megane z 2000r z dwu komorowymi lampami miałem o wiele lepiej oświetloną drogę).
Nie wiem jak wygląda sprawa w przypadku posiadaczy reflektorów xenonowych w 159, jednak podejrzewam że oni nie mają na co narzekać.

Mówiąc szczerze spodziewałem się ogromnej różnicy na korzyść Osramów, jednakże nic takiego nie nastąpiło.

Plusy:
Osramy są idealnie białe, mają bardzo czysty jasny strumień światła

Minusy:
Strumień światła pomimo iż jest jasny i mocny nie wykracza poza to co zaprezentowała zwykła żarówka.
Cena z wysyłką to 72zł, a więc tanio nie jest. Miejmy nadzieję, że wytrzymają chociaż rok.
Nie zauważyłem lepszego doświetlenia boków drogi czy znaków (Postaram się jeszcze podjechać do diagnosty i zapytać czy nie mam za nisko ustawionych świateł)

Opinia na 10km po zmianie żarówek. Mam nadzieję, że Osramy pokażą na co je stać w trudnych warunkach.

Oto moje porównanie Osram Night Braker Plus Gold Edition ze zwykłymi żarówkami "no name" (kompletny brak oznaczeń) w trzech zdjęciach.

1.jpg2.jpg3.jpg

Amortyzatory
Powrót