• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Strasznie zadymiło z pod przedniej części auta

• Autor wątku Autor wątku Mistiq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mistiq

Guest
Witam . Miałem taki problem Z rana jak codzień podjechałem do pracy ok 4 km autko sie zagrzało dojechałem na miejsce zgasiłem i zauważyłem jak powoli sie zaczał unosic siwy dym powolutku w okolicy lusterek. Wystraszyłem sie odpiąłem akumulator otworzyłem maske cały zdenerwowany. powoli przestało dymic zapach jakby spalonej ropy. Po pracy zacholowałem autko do mechanika tak mi powiedzili że do z webasto jakis olej tam był ( czy to normalne że tam może znalesc sie olej ? ) dymienie ustało widocznie sie wypalił ten olej,Przy okazji oczywioście chciałem zlikwidowac jakies piski w silniku wymiana koła pasowego paska klinowego rolek i napinacze (1100 zł poszło znowu na Belle ) :(:( teraz jest ok i cichutko. Czy ktoś miał podobny problem ?

Miałem u siebie podobną sytuacje ( kupa siwego dymu )tyle tylko ,że na początku zimy kiedy webasto odpaliło po raz pierwszy jak spadła temperatura , ale całkiem możliwe ,że to właśnie webasto wypaliło jakąś zalegające paliwo.

Mi akurat to sie przydazyło jak coś z czujnikiem temperatury zewnętrznej sie zrobiło zaniża o 7 stopni temperature na sam koniec zimy :)

No to właśnie może on dał przekłamanie na czujniki zaniżył temperaturę i webasto odpaliło , całkiem możliwe , że tak jak u mnie raz buchło przepaliło i będzie ok.

Amortyzatory
Powrót