W
wnt146
Guest
ja w temacie skoro jest w lampach silniczek to gdzie w aucie się nim steruje?? szukałem i nie znalazłem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ja w temacie skoro jest w lampach silniczek to gdzie w aucie się nim steruje?? szukałem i nie znalazłem
ja sam sobie chcialem zrobic ale niestety spalil mi sie 1 silniczek, fabrycznier jest reg. obok kierownicy po lewej stronie
Gopcio ja tez myslalem ze mam spalony silniczek a to poprostu mechanizm zebatek w srodku sie zblokowal
caly uklad sterujacy na allegro kosztuje 65zl wiec warto rozkrecic i sprawdzic czy to rzeczywiscie spalony silniczek![]()
witam.
Może ktoś się orientuje czym różnią się lampy z regulacją i bez - da się do lamp załozyć silniczki jeśli ich nie mam??
pozdro
krzyzie
Chyba niczym tylko te bez silniczków mają pokrętło, ale da się zdemontować i włożyć silniczek.
A która zębatka się blokuje ta biała czy na silniczku bo u mnie też jeden nie chodzi a nie wygląda na spalony.
u mnie zblokowala sie ta duza biala, chyba za daleko sie wkrecila... ciezko ja bylo ruszyc zeby nic nie peklo ale sie udalo, popsikalem wd40 i gitara![]()
witam.
mam nadzieję, że jak juz sie rozruszał posmarowałeś jakimś smarem np.: suchym ewentualnie białym.
WD40 wypłukuje wszelaki smar i w przyszłości może dojść do zatarcia zębatek.
pozdro
krzyzie
nieczym nie nasmarowalemi jak na razie bez problemow, pozatym kiedy rozkrecilem caly ten mechanizm nie bylo tam ani grama smaru
witam
a może właśnie brak smaru spowodował pierwsze problemy i zatarcie zębatek, a w nastepstwie konieczność użycia WD40.
Poza tym "suchy smar" jest na bazie teflonu tworząc praktycznie niewidoczną (niebrudzącą) powłokę. Nadaje się do małych obciążeń więc myślę, że idealnie nadałby się do posmarowania tych zębatek. Zawsze zmniejszy to tarcie pomiędzy ruchomymi częściami.
P.S. jak wyglądają wtyczki od silniczków, ponieważ mam jakieś luźne wtyczki nie podłączone do niczego w miejscu blisko reflektorów.
pozdro
krzyzie
wtyczki maja prostokatny ksztalt i wejscie na 3 plaskie bolce-blaszki, a na obrzezach rowek na drucik zabezpieczajacy przed wypieciem