• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Średnica stabilizatora

maniek7712

Użytkownik
Auto
alfa romeo 156 2.4 jtd 2001r- była, bravo 2.0 multijet- jest
Witam.Mam do wymiany gumy stabilizatora przedniego i chcę je zamówić z allegro,ale nie wiem jaka jest średnica stabilizatora a nie chcę zamawiać czegoś co nie będzie potem pasować (wiem że są różne średnice).Tak więc mam prośbę,jeżeli ktoś z was takie gumy zakładał to proszę o podanie mi tej średnicy.Samochód to AR 156 2.4 jtd sportwagon 2001r. Z góry dzięki.

Najprostszym sposobem będzie zmierzenie drążka za pomocą suwmiarki i wszystko będzie jasne. A co jeśli miałeś już wcześniej zmieniany drążek i masz inny, np jak w GTA ?
Najlepiej sprawdzić to organoleptycznie i będzie pewność.

Gumy występują w 2 śr.
- 21 mm
- 23 mm

Z doświadczenia handlowego 90% sprzedaży to śr. 21 mm.
Nie wiem po ile na allegro ale ja mam w sklepie po 12 zł / 1 szt.

Witam
Zmierz dokladnie jaka masz srednice stabilizatora. Tutaj nie bylo regoly jaki masz silnik i ktory rocznik, pakowali do samochodow co mieli pod reka. Szanse na trafienie rozmiaru sa 50/50.

OK dzięki.Myślałem że montowali to według jakiegoś standardu,np ciężki silnik 2.4=grubszy drążek.Wizyta w kanale mnie nie ominie.Jaki tam jest dostęp?Da się zmierzyć bez odkręcania czegokolwiek,bo domyślam się że trzeba zmierzyć obok gumy?

OK dzięki.Myślałem że montowali to według jakiegoś standardu,np ciężki silnik 2.4=grubszy drążek.Wizyta w kanale mnie nie ominie.Jaki tam jest dostęp?Da się zmierzyć bez odkręcania czegokolwiek,bo domyślam się że trzeba zmierzyć obok gumy?

Nie koniecznie obok gumy.
Wystarczy, że zdejmiesz koło i zmierzysz na wysokości powiedzmy wahacza, jak najgłębiej, ponieważ cały drążek ma taką samą średnicę, tylko przy łącznikach jest spłaszczony.

Amortyzatory
Powrót