Witam.
Niedawno spełniłem moje dwa małe marzenia. Widlak i znów Alfa. Wcześniej jeździłem Acco VI, ale przyszedł czas na zmiany. Byłem kiedyś posiadaczem 156 1.8TS i zawsze myślałem o powrocie do tego samochodu. No i stało się. Alfa wygrała z Lexusem IS200 i jest u mnie. Mam trzy problemy z tym samochodem. Kolor, wydech końcowy i miejsce montażu wlewu gazu. Przemalowywać raczej nie będę, wydech na pewno kiedyś wyleci, a miejsce wlewu gazu zostanie niedługo zmienione plus wymieniony zderzak. Samochód zdrowy, bez rdzy i raczej nie bity (mocno). Ori szyby, wszystko ma odpowiedzi kolor. Stuknięta na pewno lekko w przód (lekko połamany zderzak stary, i lekko uderzona maska), oraz z tyłu wymieniana klapa i zderzak też lekko pęknięty. Ogólnie bez tragedii. Jeździ prosto, spawana na pewno nie była. Silnik trzyma kompresję, chodzi okej, moc ma. Skrzynia bez zarzutów, środek nie zniszczony. Przelot 280k. Silnik lekko nierówno pracuje na benzynie (gaz okej), wywala błąd P0135.
Papiery na wymieniony rozrząd są co mnie cieszy.
Dane:
Rok produkcji: 1999 (rejestracja 02.2000)
Silnik: 2.5V6 190KM + LPG (nie pamiętam już teraz gratów)
Wersja: Distinctive + SportPack (szare skóry Momo)
Modyfikacje:
Przerobione lampy przód na soczewkę z ksenonem (nie wiem co za żarnik itd, świeci odpowiednio)
Gałka zmiany biegów (jakieś Momo?)
Zrobione:
Wymiana dziadowskich opon wielosezonowych na Continentale (przód 215/45/17 Contiecocontact, tył 225/45/17 Premiumcontact 6)
Olej zakupiony (Valvo 10w60) - czeka na wymiane
Wymiana zderzaka przód
Plany:
Wymiana sondy lambda przed katem (zamówiona, montaż w przyszłym tygodniu)
Ogarnięcie wlewu gazu i wymiana zderzaka tył
Ogarnięcie pod maską wszystkiego, bo jest nie tak jak ma być (; p)
Wymiana hebli z 286mm na 305mm z GTA (już jadą, szukam adapterów)
Obniżenie
Polerka (klapa z tyłu porysowana i była wymieniana)
Jakieś nakładki na pedały plus podstopnik (ktoś coś takiego produkuje?)
Zdjęcia niebawem. Nie mam teraz nic ciekawego. Trzeba ją umyć, ogarnąć i dopiero można pokazać. No i przerejestrować jeszcze trzeba.
Niedawno spełniłem moje dwa małe marzenia. Widlak i znów Alfa. Wcześniej jeździłem Acco VI, ale przyszedł czas na zmiany. Byłem kiedyś posiadaczem 156 1.8TS i zawsze myślałem o powrocie do tego samochodu. No i stało się. Alfa wygrała z Lexusem IS200 i jest u mnie. Mam trzy problemy z tym samochodem. Kolor, wydech końcowy i miejsce montażu wlewu gazu. Przemalowywać raczej nie będę, wydech na pewno kiedyś wyleci, a miejsce wlewu gazu zostanie niedługo zmienione plus wymieniony zderzak. Samochód zdrowy, bez rdzy i raczej nie bity (mocno). Ori szyby, wszystko ma odpowiedzi kolor. Stuknięta na pewno lekko w przód (lekko połamany zderzak stary, i lekko uderzona maska), oraz z tyłu wymieniana klapa i zderzak też lekko pęknięty. Ogólnie bez tragedii. Jeździ prosto, spawana na pewno nie była. Silnik trzyma kompresję, chodzi okej, moc ma. Skrzynia bez zarzutów, środek nie zniszczony. Przelot 280k. Silnik lekko nierówno pracuje na benzynie (gaz okej), wywala błąd P0135.
Papiery na wymieniony rozrząd są co mnie cieszy.
Dane:
Rok produkcji: 1999 (rejestracja 02.2000)
Silnik: 2.5V6 190KM + LPG (nie pamiętam już teraz gratów)
Wersja: Distinctive + SportPack (szare skóry Momo)
Modyfikacje:
Przerobione lampy przód na soczewkę z ksenonem (nie wiem co za żarnik itd, świeci odpowiednio)
Gałka zmiany biegów (jakieś Momo?)
Zrobione:
Wymiana dziadowskich opon wielosezonowych na Continentale (przód 215/45/17 Contiecocontact, tył 225/45/17 Premiumcontact 6)
Olej zakupiony (Valvo 10w60) - czeka na wymiane
Wymiana zderzaka przód
Plany:
Wymiana sondy lambda przed katem (zamówiona, montaż w przyszłym tygodniu)
Ogarnięcie wlewu gazu i wymiana zderzaka tył
Ogarnięcie pod maską wszystkiego, bo jest nie tak jak ma być (; p)
Wymiana hebli z 286mm na 305mm z GTA (już jadą, szukam adapterów)
Obniżenie
Polerka (klapa z tyłu porysowana i była wymieniana)
Jakieś nakładki na pedały plus podstopnik (ktoś coś takiego produkuje?)
Zdjęcia niebawem. Nie mam teraz nic ciekawego. Trzeba ją umyć, ogarnąć i dopiero można pokazać. No i przerejestrować jeszcze trzeba.
Załączniki
Ostatnia edycja: