• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

sqras69 156 V6

• Autor wątku Autor wątku sqras69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sqras69

Guest
Witam!

Mam przyjemność przedstawić moją Srebrną Niunie!

Poniżej podstawowe dane.....

156 2,5 V6 '98, sprowadzona z Włoch w 2006, przebieg 148tyś., klimatyzacja, 2x AB,niebieska skórka, body kit Zender ( ogólnie fajny tylko ten spojler na klapie kicha ).

Zmiany które wprowadzilem wewnątrz samochodu to obszycie kierownicy i galki fajną dziurkowaną skórką( kiera i konsola były drewniane, miałay swój urok ale czułem się jakbym siedział przed meblościanką ) , wymiana skóry na miszkach skrzyni i hamulaca na niebieską skóre, pomalowanie plastików na inny, bardziej żywy , pasujący do charakteru samochodu kolor.
Na zewnątrz- wymieniłem kierunki na białe. Jeszcze tylko czeka mnie delikatne przyciemnienie szyb.

Niunia jest po wymianie rozrządu, filtrów , pasków, łączników stabilizatorów -bolesne finansowo ale niestety było konieczne.

SUPER dobra decyzja z tą meblościanką , ja też tego nietrawię . Spojler tył ....... bo ja wiem chyba jest w porządku w sumie robi WRaŻENIEł

Witaj sqras69,

No powiem że takie samochodziki to mumunki lubią najbardziaj. :) Ładna szt. 8)

Nastepna piekna , inna niż wszystkie i oto chodzi- bella machina

Zender ją podrasował podobnie jak moją... Podoba mi się... :D
Niektórzy wolą gołe 156 - ja wolę jak Alfa ma swój indywidualizm... :P

brakuje zdjęcia najpiękniejszego elementu z tej alfy - busso v6..

To nie jest przypadkiem alfa z tego 2 wielkiego forum Alfy romeo ? bo tam jest identyczna chyba , i tutaj ten pakiet robi robote nie tak jak niektorzy dokladaja tylko dokladke do przedniego zderzaka jak komplet to komptet dobra robota ten tylni spojler bym zdemontowal wiecej zdjec poprosze w swietle dziennym GJ

Wojtuś mistrz archeolog ! Chyba po prostu posty nabija ...

Temat odkopany, jakby tu jakiś kret rył i wyrył... Auto pewnie na żyletki poszło a Wy dalej piszecie... :D

Amortyzatory
Powrót