[145] spryskiwacze reflektorów

rafal81

Nowy
Auto
Alfa romeo 145 1.9jtd 2000r
koledzy czy spryskiwacze reflektorów były montowane do Alfy z silnikiem 1.9jtd ,bo mam mały problem kupiłem sobie cały zestaw ,wymontowałem z innej Alfy z innym silnikiem niż mój i w mojej zbiornik na płyn się nie mieści przeszkadza zbiorniczek wyrównawczy od płynu chłodzącego .I dlatego moje pytanie czy może były jakieś inne zbiorniczki montowane do silnika 1.9jtd żeby to wszystko pasowało

Ja z powodu braku miejsca zamontowałem zbiorniczek od fiata marea ale dużo modeli ma taki. Akurat był najtańszy kosztował mnie 20zł a dużo ułatwił.IMG_20171201_151736.jpg zdjęcie z mojego auta. Zbiorniczek był minimalnie przy wysoki ale podgrzałem mocowanie opalarką i siedzi jak trzeba.

z fiata marea ale który do spryskiwacza czy wyrównawczy ?

for.jpg czerwony wyrównawczy a zielony spryskiwaczy tak jest w moim 145

ja wiem który od czego jest tylko chodzi który jest od fiata marea ,bo jak ja zamontuje zbiornik do spryskiwaczy pod dwa silniczki to ten od płynu chłodniczego przeszkadza

ten na czerwono jest z marey a oryginalnie miałem z czarną górą płaski i duży a co do zbiorniczka spryskiwaczy to 145 wychodziło z spryskiwaczami więc gdzieś jest pasujący do dostania. Jak zmiana zbiorniczka wyrównawczego nie pomorze to tylko oryginał zbiorniczka spryskiwaczy z myciem lamp do145 pozostaje

zobacz jaki duży jest ten zbiornik od spryskiwaczy

- - - Updated - - -

a tak wygląda oryginalnie w mojej Alfie ,ten zbiorniczek od spryskiwaczy jest dużo większy i wyższy

Załączniki

• IMG_4577.jpg
    IMG_4577.jpg
    117.8 KB · Wyświetleń: 17
  • Obraz 2791.jpg
    Obraz 2791.jpg
    122.8 KB · Wyświetleń: 15
o czym tym rozmawiasz ? sam mam zbiornik sprysków z przedlifta w polifcie i orginalny zbiornik wyrównawczy :) Ale jak masz coś kombinować to łatwiej będzie ze zbiornikiem wyrównawczym :)

Amortyzatory
Powrót