Spreżyny 166

• Autor wątku Autor wątku marcin1135
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin1135

Guest
Witam ponownie.
Swiezo kupilem samochod (166), ktory jest bardzo niziutko zawieszony. Do tego stopnia nisko, ze przy wiekszej predkosci jak go podbije to ociera raz tlumik, raz oslona pod silnikiem. Nie jestem w stanie powiedziec nic o sprezynach oprocz tego, ze sa zolte, nie wiem jakie wstawiali oryginalne. Pytanie mam takie , moze sie ktos orientuje czy w tym samochodzie jest moze jakas regulacja na samych sprezynkach czy trzeba wymieniac??

podejrzewam ze masz sportowe sprezyny obnizajace - i to co najmniej o jakies 4cm albo wiecej. Regulacji nie ma - czeka Cie wymiana na seryjne. Skonaktuj sie z QLO - zapoda Ci ciekawe rozwiazanie - dobre i tanie :)
P.s. wiem bo przerabialem to samo.

Dzieki za info, ale zrobie to tylko jezeli bedzie taka koneicznosc ( czyli jak zobacze ze strasznie utrudnia mi to zycie). Wyglada extra teraz wie cbardzo mi sie jeszcze nei spieszy :lol:

marcin1135 napisał:
Dzieki za info, ale zrobie to tylko jezeli bedzie taka koneicznosc ( czyli jak zobacze ze strasznie utrudnia mi to zycie). Wyglada extra teraz wie cbardzo mi sie jeszcze nei spieszy :lol:

No wygląda fajnie, ale pęknięta miska olejowa wygląda jeszcze jeszcze fajniej.

mysle ze az tak zle nie bedzie. troszke ostroznosci i damy rade.

Skoro masz zamiar na tym jeździć, to zajrzyj pod spód samochodu i odkręć 4 śruby mocujące taką kwadratową obejmę-ona i tak nic nie trzyma, a jak zawadzisz tymi wystającymi srubami o coś to miska pójdzie się je...ać, a tak to poprostu obetrzesz i pojedziesz dalej. Ja jeżdze tak już kilka miechów i miske jeszcze mam :mrgreen:

dzieki za dobra rade. zajrzalem pod spod no i okazalo sie, ze poprzedni wlasciciel juz to zrobil :D

Amortyzatory
Powrót