Sportowe amortyzatory - SuperSport czy Bilstein?

• Autor wątku Autor wątku Marcino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcino

Guest
Chcialbym w swojej 156-e zmienic amorki, gdyz uwazam ze juz czas najwyzszy, a moze poprostu styl jazdy udowadnia ze seryjne amory sa trochę za miekkie, hmm. W kazdym razie czy ktos mogłby udzielić mi odpowiedzi na pytanie czy warto inwestować kase w niemiecką firmę supersport i jej wyroby, maja ciekawa cene na allegro(wraz ze sprezynami i obnizeniem o 30mm za 1200z)l, a może jednak bilstein z jego b4, tylko czy ona jest twardsza o seryjnych. A moze macie jakies inne sugestie. Dodam ze nie zalezy mi na produktach najwyzszej klasy, bo i nie jeżdżę przesadnie sportowo, jak rowniez na niskich i twardych gdyż nasze drogi nie maja szacunku dla naszych piękności.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Weź pod uwagę B6, B4 to zamiennik serii i będziesz miał nadal miękko.

weź pod uwagę również amortyzatory Koni Sport, cena jest chyba do przyjęcia. Zgadzam się z poprzednikiem, B4 to zamiennik serii.

Jeśli chcesz miec troszkę twardsze zawieszenie to moim zdaniem najlepiej kupic żółte Koni lub Bilsteina B6

Na B4 jezdzilem cieniasem - trzymal sie jak na kleju - nprawde warto zainwestowac w bilsteiny, jesli Cie stac to zakup B6 a bedziesz napewno zadowolony, ja bym sie jeszcze zainteresowal firma Kayaba, tez maja dobre wyroby i nie maja wygorowanych cen, co do Koni to nie wiem nic poza tym ze sa drogie.

Dolacze do zwolennikow Bilsteina, zapewniaja jakis komfort w odroznieniu od Koni ktore po prostu sa zbyt twarde, nie liczac bardzo drogich amortyzatorow z podwojnym zaworkiem.

drugimarcin napisał:
Dolacze do zwolennikow Bilsteina, zapewniaja jakis komfort w odroznieniu od Koni ktore po prostu sa zbyt twarde, nie liczac bardzo drogich amortyzatorow z podwojnym zaworkiem.
A o których Bilsteinach mówisz, masz może doświdczenia z tymi zamiennikami serii - B4?

156 na nowych seryjnych amortyzatorach jest bardzo stabilne wiec nie ma potrzeby go bardzo utwardzac, zamiennik serii taki jak B4 to dobry wybor, bo nie zdemolujesz auta, a poprawisz stabilnosc. Zolte koni jest dla masochistow, jechalem pare razy roznymi autami z tymi amorkami i tlucze strasznie, w Punto HGT przygotowanym do rajdow mi to nie przeszkadzalo, ale na polgodzinnej przejazdzce, na codzien w moim aucie nie zaloze, ani nie polecam.

Amortyzatory
Powrót