[159] Sportkombi :)

wawraf

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16v
Wiele tutaj tematów i podobnych samochodów, ale każdy jest wyjątkowy. Postanowiłem nie zwlekać więcej i dla potomnych pochwalić się moją Alfą.

Miała być 156 ale żona uparła się na 159. A że dużo i daleko jeździmy wybraliśmy wersje kombi (Sportwagon dla tych bardziej uczulonych), która podoba mi tak samo jak sedan.

Samochód zakupiony w 2012 z przebiegiem ok 90kkm, wyprodukowany w 2008, zarejestrowany po raz pierwszy w 2009. Razem przejechaliśmy dotychczas ponad 40kkm :) A i pewnie byłoby więcej gdyby nie drugi samochód w domu.

Wersja Selective, we Francji podobno najlepiej wyposażona wersja. Chyba ma wszystko, aczkolwiek brakuje pakietu TI i bluetooth (kto do jasnej cholery w 2008 montował radio na kartę SIM?). Ale nie przeszkadza mi to w ogóle.

Jak na razie jestem bardziej niż zadowolony, samochód jeździ po prostu genialnie. Jako, że zbieramy powoli na MiTo, niektóre plany zostały przesunięte, ale ciągle aktualne:

- Alufelgi 18", myślałem o 19" ale przy takim silniku wydaje mi się, że jest to przerost formy nad treścią.
- Nowe radio 2din.
- Nowy mały wzmacniacz.
- I parę mniej lub bardziej widocznych detali.

I jak DPF zacznie sprawiać problemy, aczkolwiek się na to nie zapowiada - wywalenie razem z EGR i lekki chip.

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_20140407_114653_2.jpg
    IMG_20140407_114653_2.jpg
    96.7 KB · Wyświetleń: 252
  • IMG_20140407_114720_2.jpg
    IMG_20140407_114720_2.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 250
a jaki to silniczek bo chyba nie napisałeś, a może jestem ślepy :)

Ładny środek :)

niektóre plany zostały przesunięte, ale ciągle aktualne:

- Alufelgi 18", myślałem o 19" ale przy takim silniku wydaje mi się, że jest to przerost formy nad treścią.

18 i więcej polecam
a 17 na zima zostaw

a jaki to silniczek bo chyba nie napisałeś, a może jestem ślepy :)

Ładny środek :)

To fakt nie napisałem nic o silniku, ale info jest pod awatarem :) 150 włoskich rumaków.

Środek mnie od razu zauroczył - ale niedawno zobaczyłem te skóry w kolorze whisky czy coś w ten deseń - i kopara mi opadła.

To fakt nie napisałem nic o silniku, ale info jest pod awatarem :) 150 włoskich rumaków.

Środek mnie od razu zauroczył - ale niedawno zobaczyłem te skóry w kolorze whisky czy coś w ten deseń - i kopara mi opadła.

Niektórzy whisky inny banan... a robią robotę ;)
Chipa ciśnij - całkiem inne auto i będziesz b. zadowolony :D

Zdjęcia w dobrym towarzystwie. Na drugim planie, na parkingu, Ferrari California ;)

Amortyzatory
Powrót