• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

sport pack

• Autor wątku Autor wątku 1etnies1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

1etnies1

Guest
mam prosbę jezeli wiece napiszcie mi wszystkie elementy jakie miala 156 sp ta z przed liftingu lote mam alusy tez progi non stop ktos zwija mi sprzed nosa:( co jeszcze jakie zegary czarne z czerwonym czy biale z czerwonym jakas roznica w tapicerce?? a i jeszcze jedno widzial sie ktos z Was ze zderzakiem ala gta bo nie chce blotnikow przerabiac a zderzak od gta jest swietny

Z tego co się orientuje to Sport pack miał tak:
- alu 16" (opcja 17")
- progi
- koncówka wydechu
-nisze zawieszenie (ok. 20 - 25 mm w porownaniu do serii )
- spojler jako opcja
-ciemne zegary z czerwonym podświetlaniem

Jeszcze dochodzi pseudo kevlarowa konsola .

Z tego co mi wiadomo 17 nie było orginalnie do dokupienia, ale zawsze można było 17
w tym samym wzorze skołować od GTV.

Sport pakiet dzielił się na pakiet 1 pakiet 2 i pakiet 3.

Pierwszy miał typowe fotele ale z ciemniejszą tapicerką i czerwonym napisem alfa romeo na oparciach foteli, drugi miał foteleRECARO z charakterystycznymi wysówanym fragmentami pod uda, a trzeci kij go tam wie.

jakis czas temu zadalem podobne pytanie i pomogl mi homer

Auto dostępne było w 4 kolorach pastelowych (130 czerwony alfa, 601 nero luxsor, 201 biały polarny, 405 błękitny achille); 6 metalizowanych (195 czerwony proteo, 612 szary chiaro, 650 szary afryka, 331 zielony amazonia, 428 granatowy cosmo, 402 błękitny fantazja) oraz jednym perłowym (414 błękitny nuvola). Pokrycie siedzeń i boczków wykonywano z tkanin: Logo (127 szary, 136 granatowy, 130 zielony), Fenice (jak poprzednio), Aksamit (jak poprzednio), Blitz (Antracyt) oraz Skóry Momo (kolory: 451 Irlandia, 495 Naturalny, 491 Czerwony, 493 Szary, 494 Niebieski). Ciekawymi pozycjami z listy wyposażenia dodatkowego były: radio Alfa Romeo Alpine z odtwarzaczem, szyberdach oraz relingi dachowe w Sportwagonie.
156 sprzedawano wg kilku standardów wyposażenia zgrupowanych w trzech Pakietach Sportowych, Pakiecie Luksus oraz Pakiecie Zima.
Pakiet Sport 1 obejmował: konsola środkowa "Karbon", przyrządy na czarnym tle, tylny podłokietnik z wnęką na narty, kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów obszyte skórą, obniżone sprężyny i amortyzatory, lakierowane listwy progowe, koła z felgami o rozmiarze 16 cali, obicia z materiału blitz, antena oraz instalacja dla telefonu komórkowego.
Pakiet Sport 2: wyposażenie z Pakietu 1 oraz fotele Recaro.
Pakiet Sport 3: wyposażenie z Pakietu 1 i 2 oraz fotele ze skóry Momo
Pakiet Lusso: konsola środkowa "Mahoń" automatyczna klimatyzacja, podłokietnik tylny z wnęka na narty, kierownica "Momo Design" i gałka dźwigni zmiany biegów z drewna mahoniowego, aksamitne poszycie siedzeń.
Pakiet Zima: podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby, spryskiwacze reflektorów, podgrzewane siedzenia.

Po wprowadzeniu nowych skrzyń biegów, listę pakietów wyposażenia rozszerzono o 3 pakiety Sport Selespeed oraz 3 pakiety Sport Q-system. Obejmowały one:
Pakiet Sport 1 Selespeed: pokrycia z tkaniny Blitz, antena i przewody do tel. komórkowego, listwy progowe, obniżone zawieszenie, czarne tło zegarów, felgi o rozmiarze 16 cali, o wzorze dostępnym tylko dla aut Selespeed.
Pakiet Sport 2 Selespeed: sportowo ukształtowane fotele z tkanina Blitz, pozostałe jak w Selespeed 2 z wyjątkiem podłokietnika przedniego, trzeciego zagłówka i trzeciego pasa bezwładnościowego z tyłu.
Pakiet Sport 3 Selespeed: wyposażenie jak w pakiecie Sport 2 Selespeed oraz dodatkowo tapicerka i fotele ze skóry Momo.)

montaż listew

W jaki sposób przymocować listwy progowe ze sportpacka do Alfy 156, jeśli wcześniej nie była ona w nie wyposażona?
Z tego co się orientuję, od spodu należy je po prostu przykręcić do progu. Jednak ja nie mam na nie otworów, a nie chcę wiercić. Słyszałem, że można je od spodu przymocować na silikonie (??)
Natomiast poniżej linii drzwi są one prawdopodobnie klejone to karoserii tak by dobrze przylegały. Czego (jakiego kleju/silikonu) do tego celu użyć, by było to trwałe, szczelne i elastyczne połączenie, no i oczywiście wyglądało estetycznie?
Dodam jeszcze, że kolor nadwozia jest czarny.

Powiedzcie mi proszę, co sądzicie o tych listwach progowych do AR156, czy będą dobrze wyglądały?

jak dla mnie nic specjalnego,ta przetłoczka z tyłu trochę szpeci.radziłbym szukać dalej oryginałów.

zadzwoń do "szwagrów" z ciechanowa:502226970

ja od nich brałem swoje nakładki na progi,były w idealnym stanie i ze wszystkimi zaślepkami.zapłaciłem za nie ok 400zł.

jak dla mnie nic specjalnego,ta przetłoczka z tyłu trochę szpeci.radziłbym szukać dalej oryginałów.

zadzwoń do "szwagrów" z ciechanowa:502226970

ja od nich brałem swoje nakładki na progi,były w idealnym stanie i ze wszystkimi zaślepkami.zapłaciłem za nie ok 400zł.

no właśnie to przetłoczenie trochę wiejskie :/

Oryginalne ze sportpack'a są najlepsze z wszystkich dostępnych na rynku

są dostępne na rynku listwy zrobione na wzór oryginału, jeśli dobrze pamiętam robi je firma z Rzeszowa, koszt. ok. 250 zł
Trzeba je przykleić na klej do szyb, a od dołu przykręca się wkrętami, tylko trzeba kupić w ASO kostki i zastępuje się nimi zaślepki, które są w progu.

Amortyzatory
Powrót