• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Spadek obrotów - Gaśnie.

• Autor wątku Autor wątku Alanf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alanf

Guest
Witam mam następujący problem:
Po odpaleniu silnika niby wszystko fajnie hula, ruszam po chwili gdy obroty zaczynają spadać - spadają drastycznie do zera i gaśnie no chyba, że zdąże w tym czasie nacisnąć gaz. Co to może być?

Zauważyłem, że raz może dwa się zaświeciła po czym zgasła i nie zapala się....

jesli by sie palila to a 99% silniczek krokowy by się zacinal/zawieszal moze sproboj go przeczyscic - tez mialem u siebie taki problem i jak reka odjal :)

Dopiero co zaycznam się bawić w majsrowanie samemu i nie za bardzo wiem gdzie go znajde :P Jakieś wskazówki? :)

nie ma sprawy i czekamy na jakies info odnosnie wynikow walki: alfa vs jej wlasciciel ;)))

ja mam tak w 3.0 166 u mnie to wina przepływki po odpieciu jest ok

A czemu nie podpiac do kompa?? Przeciez jak sie pali (czy mruga) marchewa to cos zostaje w ecu... Mrugajaca marchewa (ale tak na serio mrugajaca a nie pojawiajaca sie na chwile) oznacza wypadajace zaplony - brak zaplonu na XX cylindrze(ach)

Przepraszam za brak opisu autka! Byłem pewny, że jest to w profilu..
156 2.0 TS

Czy silniczek to jest to koło przepustnicy, a dokładniej przy ściance, mające torksy od strony tejże ścianki?

reset robimy jeśli wymieniamy silnik krokowy.
- wypięcie wtyczki bez uruchamiania silnika nie wymaga robienia resetu.

--

silniczek krokowy

a czy ktoś mi powie gdzie jest silniczek krokowy

koledzy a czym go najlepiej oczyścić jakiś środek godny polecenia..?

Amortyzatory
Powrót