• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

sonda lambda do V6

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
bede chyba musial wymienic sonde lambda rozumiem ze tylko bosch pytanie tylko jaki model i gdzie mozna to w miare tanio zanabyc?:)

0 258 006 190 - dedykowana
0 258 986 615 - uniwersalna

Ja kupiłem tą drugą na allegro i śmiga pięknie tylko trzeba kable ciąć i łączyć za pomocą kostki z zestawu.

a jakie miales objawy zuzytej lambdy i ile kosztowala ta uniwersalna? bo moze nie warto ryzykowac?:)

ta badziewna strona nic mi nie znajduje do mojego modelu

Strone mogę podać ale obsługi katalogu on line to trzeba się nauczyc samemmu i nie byc badziewiakiem
Jak nie znasz dokładnie pojemności i mocy to zaznaczaj opcje +-10%

0 258 006 190 Sonda lambda
Jednostka opakowania: 1
Numery u?ytkowe: LS 6190, LSF-4-21
zamieniony: 0 258 006 021 , 0 258 006 191
od roku prod.: 10/1997 do roku prod.: 09/2000
Sonda lambda: Sonda regulacyjna, Układ wydechowy: przed katalizatorem, Zalecany okres międzyprzeglądowy: 160000 km

jak lubisz obslugiwac badziewie to ok ja wpisalem wszystkie parametry i nawet zaznaczylem +/- ale ewidentnie strona jest skopana.

a jakie miales objawy zuzytej lambdy i ile kosztowala ta uniwersalna? bo moze nie warto ryzykowac?:)

Silnik słabo się wkręcał, nie miał mocy, dużo paliła,pojechałem na komputer i wykazał bład sondy oraz odczyt z niej był zły. Nową kupiłem jakoś poniżej 200 zł ale nie pamiętam dokładnie. Co prawda trochę się bujałem z tymi kabelkami (nie można ich lutowac) bo trzeba je dokładnie skręcic w kostce, która jest w zestawie ale z perspektywy czasu jestem zadowolony. Oczywiście jak znajdziesz w dobrej cenie to bierz dedykowaną.

bmw535i89 strona skopana czy nie u mnie działa dopiero jak zaznaczę +-10% . Co do sondy to tylko dedykowana - skontaktuj się na PW z http://www.forum.alfaholicy.org/members/2931.html będziesz mile zaskoczony ceną . Ja kupiłem u niego oryginał .

dzieki za linka:)

a i owszem mi tez strona dzialala nawet wyszukiwalo mi inne elementy ale niektorych np sonde lambda nie znajdowalo. Oczywiscie jak wyszukalem po numerze ktory juz wczesniej gdzies na forum znalazlem to znalazlo sonde.

Nie bardzo wiem co mam być niedobrego w działaniu tej strony boscha. katalog jest świetnie zrobiony. Można sobie wyszukać nawet po kodach z Epera. Pokazuje wszystko bez problemu, może czasem warto włączyć myślenie.

jakis miesiac temu kupilem uniwersalna golden lock 4 pinowa za 130 zeta i jest miodzioo, 2 litry mniej pali

Nie bardzo wiem co mam być niedobrego w działaniu tej strony boscha. katalog jest świetnie zrobiony. Można sobie wyszukać nawet po kodach z Epera. Pokazuje wszystko bez problemu, może czasem warto włączyć myślenie.

A ty sie naucz czytac ze zrozumieniem a pozniej komentuj

Amortyzatory
Powrót