• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Smierdzi spalinami

• Autor wątku Autor wątku KUBAS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KUBAS

Guest
Czy ktos sie orjentuje co moze byc przyczyna ze smierdzi mi spalinami wewnątrz auta, zwłaszcza jak jest nadmuch włonczony. nie ma ryznicy czy na szyby czy w inną strone, zawsze smierdzi spoalinami... aha dodam jesli to może miec jakis związek z tym ze mam LPG 2giej generacji ...
gdzie mam szukac przyczyny?

Musisz mieć nieszczelny wydech

Sprawdź uszczelki kolektora czy tam nie masz przedmuchów

Wydech, u mnie tak było, przyczyna były dziury w wydechu.

A czy to napewno jest zapach spalin czy moze benzyny jesli benzyny to moze byc nieszczelny zawór zwrotny

Szczerze to troszku dziwny ten smrod... własnie tak jakby niedopalona benzyna , wsumie układ wydechowy wygląda na szczelny i nie słychac tez nigdzie jakby miał dziury...
a co z tym zaworem zwrotnym ?... jesli jezdze na gazie to tez ma jakis udział...?

Nie wiem jak u ciebie to wygląda ale u mnie byla rozwalona uszczelka na zaworze zwrotnym podciśnienia. Podczas postoju niezależnie czy autko pracowało na benzynie czy gazie paliwo wyciekalo i opary dostawały sie do środka.

Nie wiem jak u ciebie to wygląda ale u mnie byla rozwalona uszczelka na zaworze zwrotnym podciśnienia. Podczas postoju niezależnie czy autko pracowało na benzynie czy gazie paliwo wyciekalo i opary dostawały sie do środka.
Nie wiem czy chodzi Ci o regulator Ciśnienia paliwa bo faktycznie kiedy padnie membrana to paliwo wycieka do kolektora ssącego

Hmmm będe musiał chyba zabrac sie za porządny remoncik tego auta.. dzięki za podpowiedzi koledzy będe działał :)

Amortyzatory
Powrót