• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Ślady oleju w okolicy wtrysków

• Autor wątku Autor wątku radi23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radi23

Guest
Witam
Ostatnio zwróciłem uwage na zabrudzenie silnika (chyba)olejem tuż przy wtryskiwaczu nr 1 i 2 zabrudzenie od oleju jest dobrze widoczne. Silnik przy wtryskiwaczach nr 3 i 4 jest suchy. Czy istnieje możliwość żeby olej wydostawał się przez gniazdo wtryskiwaczy? Bok silnika w miejscu uszczelki jest czysty tak samo przy korku wlewu oleju. Z moich oględzin wynika jakby zabrudzenie miało źródło właśnie przy samym wtrysku. Idzie to jakoś usunąć w domowym garażu, czy bez wizyty w serwisie sie nie obędzie? Zamieszczam kilka zdjęć: http://img691.imageshack.us/g/1003734.jpg/

Wg. mnie to uszczelka pokrywy zaworów nie musisz z tym jechać na warsztat w domowych warunkach możesz ją wymienić sam.

Też tak mam ale trochę mniej mechanik powiedział że nie jest to coś poważnego ale dobrze to zrobić przy okazji wymiany rozrządu.

Przy okazji zmiany rozrządu została wymieniona uszczelka pokrywy zaworów oraz uszczelka pod elektrozaworem sterującym pracą wariatora...pomogło

Amortyzatory
Powrót