Słabo sie sprawuje

• Autor wątku Autor wątku czekal86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czekal86

Guest
Witam

Moja alfa gdy jeżdżę na gazie, w ogóle się nie zbiera, na obrotach powyżej 2,5 tyś dławi się tak jakby chciała a nie mogła, brak mocy i przyspieszenia, co mam z tym zrobić, filtry wymieniałem w sumie nie tak dawno temu

moja instalacja gazowa, sekw. autronic mistral

Pozdrawiam Piotr

Witam

Moja alfa gdy jeżdżę na gazie, w ogóle się nie zbiera, na obrotach powyżej 2,5 tyś dławi się tak jakby chciała a nie mogła, brak mocy i przyspieszenia, co mam z tym zrobić, filtry wymieniałem w sumie nie tak dawno temu

moja instalacja gazowa, sekw. autronic mistral

Pozdrawiam Piotr
No to sporo zrobiłeś! Najlepsza recepta na g....y sprzęt i montaż to wymiana filtrów świec i kabli NW.
A co Twojego info jest tak samo precyzyjne jak to
,,ja mam 156 w kolorze blu cosmo i ślizga mi się na śniegu jak myślicie co ja mogę zrobić ???,,

hmm podjedź może do innego gazownika i niech Ci wgra inne oprogramowanie na kompie, u mnie było to samo a po podjechaniu do innego miasta zrobili mi świetnie to i teraz nie chcem jeździć na benzynie bo mam osiągi o niebo lepsze ;)

Świece, filtry i kable nie wiele mu dadzą jak na benzynie dobrze mu hula... ja mam niestety na odwrót że na benzynie nie jeździ prawie w ogóle a gaz jest ekstra.

Już dawno chciałem jechać na kompa tylko w moich okolicach NIKT nie chcę bądź nie ma możliwości podpięcia się pod moją instalację.

Do piotriix:
Nie wiem co w moim info jest nie tak? Napisałem jaką mam instalacje i jaki mam problem, więc o co chodzi ??

Sama nazwa to za mało.Instalacja to również reduktor,wtryskiwacze, ewentualny przebieg na tej instalacji ,mile widziane screeny z programu lpg itd.Te informacje wbrew pozorom są dość istotne.Oczekujesz pomocy ale nie dajesz nam szansy.Chyba ,że interesuje Cię wróżenie z fusów.

Tak jak napisałem byłem u kilku gazowników i nikt nie ma programu do tej instalacji, instalacja ma 5 lat, wiec ale na poczatku roku był wymieniany silnik więc na tym silniku ma okolo 8 tyś km a ogólnie 80 000.

Jeszcze takie pytanie na troche inny temat. Czy da się umieścić butle z gazem w innym miejscu ? Bo ja mam w bagażniku i mnie to strasznie denwuje bo trzeba uważać na te rury itp pozatym mało miejsca jest, chciałbym ją umieścić w kole, ile takie coś mniej wiecej kosztuje ktoś sie orientuje ?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Czyli zapewne masz baryłkę lub jakiś walcowy zbiornik w bagażniku. Zamienic na to żeby było w kole oczywiście da się. Zbiornik to koszt ok 300-400zł plus wielozawór plus robocizna gazownika

Ostatnia edycja:
po 5 latach to w tej instalacji brakuje Ci:
- sprawnych wtryskiwaczy
- sprawnego reduktora
- poprawnej regulacji

Wszystko daleko odbiega zapewne od norm:) Świece kiedy ostatnio zmieniałeś (na lpg potrzeba nieco lepszej iskry niż na pb)? A wracając do filtrów, to jakie zmieniałeś i kiedy.... bo niedawno to pojęcie względne.... dla jednego 2 miesiące, dla drugiego dwa lata?

W aucie znajdziesz takie filtry:
-paliwa
-powietrza
-oleju
-przeciwpyłkowy
-lpg fazy lotnej
-lpg fazy ciekłej
-i pewnie jeszcze coś by było..

Amortyzatory
Powrót