• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

skrzypienie

• Autor wątku Autor wątku turbo42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turbo42

Guest
Witam serdecznie w nowym roku wszystkich alfistow.Mam pytanko,podczas najezdzania na poprzeczne nierownosci alfa 166 2,4jtd z 1999r.np.na progi zwalniajace slychac z przodu po lewej stronie okropne skrzypienie.Podczas jazdy po rownym terenie nie ma tego odglosu.Moze ktos z was mial taki przypadek i cos doradzi.Bardzo dziekuje.

normalna rzecz przy niskich temp. proponuje podniejsc alfe na podnosniku i popsikac wszystki gomowe wlementy zawiedszenie jakims spamare ktory nie niszczy gumy. nap. smar silikonowy w spraju lub spamr do lancuchow motocyklowych w sparaju. u mnie po kilku takich zabiegach wszytko ucichlo i teraz tylko przy wiekszym mrozie costam slysze.

albo sprawdzić zawieszenie, czy nie ma luzów tu i ówdzie na gumach, i/lub wymienić gumy

Normalna sprawa w Alfach :) ja już się przestałem przejmować, choć rzeczywiście wkurzające to to. Może Cię nie pocieszę, ale zacznie Ci się to nasilać z czasem :P

Dokładnie tak jak mówi kolega slider2002. Miałem tak samo. Podniosłem auto, spsikałem silikonem w spray'u górny wahacz i po problemie. Zawieszenie wcześniej było sprawdzane na stacji i nic nie wyszło. A po psikaniu jak ręką odjął.

Amortyzatory
Powrót