• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Skaczące obroty cz....? P O M O C Y !!! Są ISKIERKI!!!

• Autor wątku Autor wątku djslavko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

djslavko

Guest
Witajcie!
Może napisze co już zrobiłem po raz enty w kwestii falowania obrotów: wyczyszczona przepustnica, podmieniony przepływomierz, nowe świece NGK, wymieniona lambda , brak lewego powietrza, wgrane nowe oprogramowanie, krokowy wymieniony, wymieniony rozrząd(full), odmy wyczyszczone i ręce opadają!!! Kończą mi się opcje które mogą mieć na to dziadostwo wpływ !!! PS. Examiner nic nie pokazuje!
Brakuje mi sił!!!
Pomocy!!!
Pozdrawiam!!!

Moze przewody? Sprawdz czy nie ma przebic.

To pewnie trzeba by nowe skombinować?? bo jak je sprawdzić?? chyba że podotykać czy nie kopią?

W nocy spsikaj takim psikaczem, ktorym myje sie szyby. Jak bedzie po ciemku widac iskierki to masz powod...
Tylko nie zapomnij, ze trzeba pokrywe sciagnac - sa pod nia :)

Ok!
Czekam aż się ściemni!
i rura do garażu patrzeć na iskierki!! Oby to było to bo zaraz wszystko powymieniam!! i nic!
A jak to nie to? to szlak mnie trafi!!

Hello!
Wleciałem do garażu, pokrywa odkręcona, mr.masel w ręce, światło zgaszone, ciemno jak w d.... i... nic!!! kompletnie ani jednego błysku, iskierki po prostu nic!!! Brak sił !!!

To mi sie pomysly koncza, na ikarze pisza, ze w skrajnych przypadkach przepustnica moze byc wyrobiona i lopatka moze niedokladnie dolegac...
Ale przepustnica to juz wieksze pieniadze...

Hej!
Wkurzyłem się i poszedłem jeszcze raz w totalnej ciemnicy!!! i... latają małe iskierki (efekt taki jak by się leciutko żarzyły)!! ale czy takie malutkie mogą mieć wpływ??

Falowanie obrotów ma napewno cos wspólnego z dawką powietrza bo jeśli iskra by uciekała to silnik zaczoł by sie trząść , ja szukałbym przyczyny w dolocie do silnika

lesio146 napisał:
MARCINS737 przewody zaplonowe owijac bawelniana izolacja????zartujesz chyba

Może być izolacja, ale lepsze są taśmy samo wulkanizujące typu scoth lub 3M, możesz po odtłuszczeniu spryskać całe przewody silikonem w spreju, zostawić do wyschnięcia i powtórzyć operację .

Amortyzatory
Powrót