[MiTo] Siódma Alfa - Nero Mito

Masz lub miałeś może problem z działaniem spryskiwaczy szyby tylnej?

Masz lub miałeś może problem z działaniem spryskiwaczy szyby tylnej?
Nigdy nie było problemów,ze spryskiwaczem,wszystko działa.
A co się dzieje u ciebie,nie podaje płynu ?

Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka

dokładnie nie podaje płynu, ale pompka pracuje bez zarzutu. No nic będę musiał się tam jakoś dostać bo nic innego mi nie pozostaje, a to pewnie łatwe nie będzie.

Może gdzieś jest zagięty ? ,albo zdejmij wężyk z pompki i z dyszy spryskiwacza i spróbuj przedmuchać powietrzem :rolleyes:

Przestało działać otwieranie klapy bagażnika,zarówno ze znaczka jak i z pilota.Obstawiałem ,że znowu przewód w osłonie gumowej,jak poprzednio lecz niestety nie.Prąd dochodził do zamka,kierunki reagowały ale klapa się nie otwierała.Po otwarciu od wewnątrz bagażnika wymontowałem zamek,rozebrałem na części pierwsze,wyczyściłem wszystkie styki,sprawdziłem na krótko silniczek (sprawny :D ) i po złożeniu wszystko zaczęło śmigać,znaczy działać :edziahurra:
IMAG0209.jpgIMAG0212.jpg

W naszej wersji brakowało halogenów ,więc były zaślepki :( ,według mnie wyglądało to słabo :P
Więc zamontowałem DRL ;) EPISTAR 1400lm 6000k
Pokaż załącznik 249854
Pokaż załącznik 249855
Pokaż załącznik 249856

Mam podobnie, zaślepki mnie irytują a halogeny pewnie nigdy nie będą użyte bo auto jeździ tylko po mieście. Myślałem nad montażem halogenów ale wymaga to ingerencji w ECU, a nie wiem gdzie znajdę takiego magika.
DRL u ciebie świecą się na raz z tymi oryginalnymi w lampie, czy jak to działa? Pozdrowionka :)

Podłączone są pod oryginalne dzienne z dodatkowym bezpiecznikiem [emoji6]

Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka

Wymieniłem prawą poduszkę silnika , bo stara miała już trochę luzu :P
IMAG0521.jpgIMAG0526.jpg

Podczas jazdy nie,ale na biegu jałowym były odczuwalne drgania w kabinie :P

Przykręciłem osłonę silnika,z małą modyfikacją :P Osłona pasuje idealnie w otwory montażowe mimo że to zamiennik :)
IMAG0599.jpgIMAG0601.jpgIMAG0602.jpg

Wymieniłem zamek klapy,który raz działał ,a nie raz trzeba było otwierać od wewnątrz :mad: ,Kupiłem używany od Giulietty bo pasuje idealnie i był o połowę tańszy niż do MiTo :)
Po za tym wymieniony olej przy 149 kkm ,oczywiście na Valvoline 5W40 .
Maleństwo śmiga aż miło ,spalając 6,5L LPG :D co przy obecnych cenach to jazda za grosze :P

Super to Mito :) A jak się trzyma lakier na zaciskach? Też musiałbym w swoim pomalować i zastanawiam się jakiego producenta lakier wybrać.

Witam, i dziękuję :)
Zaciski wyglądają jak dopiero co polakierowane ,więc mogę naprawdę polecić ten spray ,a trochę czasu już minęło ;)

Grzegorz, lakier nie ma aż tak dużego znaczenia, jak to jak jest to zrobione. Ważne żeby zaciski malować w sterylnych warunkach, bo jak się brud dostanie, to nawet najlepszy lakier cudów nie zrobi.

Wymienione klocki z tyłu i nowe linki hamulca ręcznego :P ,ale wymiana tych linek nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy ,jak ktoś ma oryginalny podłokietnik w mito :rolleyes:

Amortyzatory
Powrót