• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silniki w 155

• Autor wątku Autor wątku Rosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rosik

Guest
Witam, latalem po necie i spotkalem sie na roznych forach z taka opinia, ze w 155tkach nie ma zbyt duzej roznicy w spalaniu pomiedzy silnikami 1.8 2.0 a nawet 2.5... :shock: Wiec chcialbym sie zapytac czy rzeczywiscie to prawda - czy jak kupie Belle z wiekszym silnikiem to nie wyplucze mi kieszeni? Jakie sa roznice na 100 km w miescie :?:

Pytam sie bo wlasnie rozgladam sie za jakas bestyjka, a ze mieszkam w miescie usianym korkami, w ktorych spedzam min. godzine dziennie, to spalanie ma dla mnie pewne znaczenie :|
Pozdrawiam.

Wszystko zależy od stylu jazdy ale to prawda różnice są niewielkie .V6 ma olbrzymi plus nie psuje sie tak jak T.S

TU jest zestawienie wszystkich wersji silnikowych Alfy Romeo 155.

Ok, wielkie dzieki Wam wszystkim za info i za linka. Biore sie za ostre szukanie (dream-niunia gdzies tam czeka :) )

Arek 146 napisał:
TS-y też są mało awaryjne, ale 8V, anie 16V
Zgadzam się , zapomniałem nadmienić że T.S dzielą się na dwie grupy : bardziej awaryjne to 16V i mniej awaryjne 8V :>>

Alfista napisał:
ale alfa z TS sie lepiej prowadzi od alfy z V6 a osiagi podobne :)
ciekawa teoria :shock: przyśpieszenie do setki V6 8.4 a T.S 2 l 9.0 to jest spora różnica a im większe predkości to już przepaść :mrgreen:

mnie jakos te 9,0 nie pasuje.. moja spokojnie robi czasy ponizej tych 9,0 a dane katalogowe 156 z tym samym silnikiem są juz takie jakie powinny byc czyli 8,6 do setki..

andrzeju 2,0 16v na trojce idzie do przeszlo 150ciu takze nie uciekniesz az tak bardzo szczegolnie w zakretach :)

:D Myslisz że tylko Twoja może śmigać poniżej danych katalogowych a moja nie, to się strasznie zdziwisz , na trzecim biegu V6 też nie ma kłopotów z osiągnięciem takich prędkości a i zakręty nie straszne jak się ma dobre amory :wink:

juz niedlugo mozna to sprawdzic :mrgreen:

Ja postaram się być , w przyszłym tygodniu będę wiedział napewno

Amortyzatory
Powrót