• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silniczek wycieraczek Alfa 156 - marea

J.A.N

Nowy
Auto
Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003
Witam - jestem na etapie poszukiwania silniczka do wycieraczek ponieważ mój strasznie charczy (jak jadę w czasie deszczu to radia nie słyszę), znalazłem coś takiego
MAREA
LINK
ALFA
LINK

oba silniczki są nowe a różnice w cenie widać gołym okiem, co o tym myślicie ?

Ma może ktoś doświadczenie z takimi podmiankami ? Jeśli faktycznie to to samo... kilka PLN zawsze do przodu

Ciekaw jestem co jeszcze można "podmienić" z fiaciora

Może koledzy mający doświadczenie i wiedzę odnośnie takich podmianek podzielili by się nią ?

Wydaje mi się że to przydatna wiedza, pozwala zaoszczędzić kilka PLN

to radzę jeszcze zapytać sprzedawcę czy zdjęcie przedstawia sprzedawany towar czy jest tylko " poglądowe" - bo to często się zdaża

Sugerowałem się również broszurką którą wrzucił Superjahu007

J.A.N, broszura pochodzi od producenta części więc z pierwszej ręki. Zapytaj sprzedawcę o numer części magnetimarelli tej niby do alfy i będziesz wszystko wiedział. Jeśli będzie identyczny jak ten od Lancii to po co przepłacać. Zapytaj też w hurtowni motoryzacyjnej o tą część tylko nie mów że do Alfy :wink:

Amortyzatory
Powrót